Memur kenti imajını ihracat ile kırdık

Güncelleme Tarihi:

Memur kenti imajını ihracat ile kırdık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 00:00

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Ekonomi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Köksal Yaykıran, Türkiye’de 47 ilin ihracatını artırdığını ve Başkent’in ilk sırada geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Ekonomi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Köksal Yaykıran, Türkiye’de 47 ilin ihracatını artırdığını ve Başkent’in ilk sırada geldiğini belirterek, “2011 yılında ihracat rakamı 4 milyar 175 bin dolar olan Başkent, 2012’de 13.2’lik artış ile bu yılın ilk 7 ayında ihracatını 4 milyar 729 bin dolara yükseltmiştir. Ocak-Ağustos dönemindeki bu artışı çok önemsiyor, ihracattaki ilerlemenin aynı hızla devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

RAKAMLAR UMUT VERİYOR

Ankara’nın gelişen ticaret ve sanayisi ile sanayinin başkenti olan illerle yarıştığına da işaret eden Yaykıran, şöyle devam etti:
“İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi sanayisi gelişmiş, Türk ekonomisinde lokomotif rolünü üstlenmiş illeri takip eden Ankara, çok önemli sektörlerde de lider konumda. Teknokentleri sayesinde savunma sanayinde öncü olan Ankara sanayi şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Memur şehri etiketinden hızla sıyrılarak sanayi, ticaret ve turizm kenti ünvanlarını da hak etmeye başlayan Başkent’te özellikle ihracat rakamları umut veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!