Melekler ateş grubuna düştü

Güncelleme Tarihi:

Melekler ateş grubuna düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 11:52

Melekler ateş grubuna düştü

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Ligi'ne 2 yıl üst üste ambargo koyup Şampiyon olan Yenimahalle Belediyespor Hentbol Takımı Şampiyonlar Ligi'nde ateş grubuna düştü. Ülkemizi Avrupa'da temsil edecek olan Melekler, ön eleme turunda Norveç, Hırvatistan ve Hollanda takımları ile eşleşti.

Bu sezon Avrupa'da başarı hedefleyen ve kadrosuna önemli isimler takviye eden mavi-beyazlı ekibin Şampiyonlar Ligi ön eleme gruplarında oynayacağı takımlar belli oldu. Başkent temsilcisi gruplara kalmak için Norveç temsilcisi Glassverket IF, Hırvatistan temsilcisi HC PodravkaVegetave Hollanda temsilcisi SERCODAK Dalfsen ekipleriyle mücadele edecek.

DEPLASMANDA OYNAYACAK

Avrupa Hentbol Federasyonu'nun (EHF) Viyana'daki merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında başkent ekibi 1'inci grupta, Glassverket IF HC PodravkaVegeta ve SERCODAK Dalfsen ekipleriyle mücadele edecek. Türk temsilcisi Statü gereği yarı finalde Norveç ekibi Glassverket IF ile karşılaşacak. Başkent ekibi rakibinin yenmesi durumunda HC PodravkaVegeta-SERCODAK Dalfsen eşleşmesinin galibi ile finalde karşı karşıya gelecek. Finalde rakibine üstünlük sağlayacak takım Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak. Müsabakalar 10-11 Eylül tarihlerinde tek merkezde oynanacak. Kura çekimine 1'inci torbadan giren Norveç ekibi, ev sahipliği hakkını elinde bulunduruyor.

İyi şeyler yapmak istiyoruz Yenimahalle Belediyespor Antrenörü Serdar Eler, Şampiyonlar Ligi'nde zor rakiplerle eşleştiklerini belirterek, Norveç temsilcisiyle yapacakları maçın grubun kaderini belirleyeceğini söyledi. Eler, "Norveç, Tam bir hentbol ülkesi. Rakibimiz geçen sezon çeyrek final oynadı. Güçlü bir takım ama maç günü iyi konsantre olan, iyi oynayan takım kazanabilir. Biz de iyi çalışıp bu zorlu maçta mutlaka iyi bir şeyler yapmak istiyoruz. Hırvat ve Hollanda temsilcileri de kısmen bizim ayarımızda. Eğer ilk maçı kazanırsak gruptan çıkmak adına avantaj sağlarız. Türkiye ve Ankara'ya yakışır bir mücadele ortaya koyacağız" dedi. Bu sezon daha güçlüyüz Sözlerine devam ederek geçen sezondan daha iyi bir kadrolarının olduğunu vurgulayan Eler, "Eksik gördüğümüz pozisyonlara nokta transferler yaptık. Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar'da transfer konusunda elinden gelenin fazlasını yaptı. Onun destekleri sayesinde artık marka bir kulüp haline gelmeye başladık. Şampiyonlar Ligi'nde de tur atlayabilirsek çok daha iyi noktalara geleceğimize inancım tam" şeklinde konuştu. Hazırlıklar 22 Temmuz'da başlıyor Sezon hazırlıklarına 22 Temmuz'da başlayacaklarını da ifade eden Eler, "Yaklaşık 1 ay kadar Ankara'da hazırlanacağız. Sonrasında Polonya'da bir turnuvaya katılacağız. Eylül ayında da Şampiyonlar Ligi maçlarımız başlayacak. İyi bir kadromuz var ve başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!