Meksika’dan 200. bağımsızlık kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Meksika’dan 200. bağımsızlık kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 00:00

Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral, ülkesinin milli günü nedeniyle bir resepisyon verdi. Resepsiyona Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Resepsİyona Büyükelçi Jaime Garcia Amaral, elçilik personeliyle birlikte ev sahipliği yaptı. Geceye katılanlar arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in yanı sıra Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, İsrail Büyükelçisi Gabby
Levy, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Hindistan Büyükelçisi Raminder Jassal, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi de bulunuyordu.
Cuntz’un Meksikalı ile dansı
Resepsiyonda konuşma yapan Büyükelçi Amaral, Meksika’nın bağımsızlık gününün 200. yıldönümünün kutlandığını belirterek, Meksika halkı ve yurt dışındaki Meksika vatandaşlarının geleneklerini ve ortak bağlarını yeniden birlikte paylaştıklarını söyledi. Meksİka ve Türkiye milli marşlarının çalındığı resepsiyonda davetlilere Meksika yemekleri ikram edildi. Meksikalı müzisyen ve dansçıların geleneksel şarkıları seslendirdiği ve dans ettiği resepsiyonda Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz’un Meksikalı dansçılarla yaptığı dans, gecenin en ilginç anlarından biri oldu.

Haberin Devamı

Ortak duygularda birleşiyoruz

Meksİka’nın Ankara Büyükelçisi Jamie Garcia, Türkçe olarak yaptığı konuşmada “Bağımsızlığı için savaş vermiş, derin bir milli gurura sahip, dost ve kardeş ülke Türkiye ile ortak duygularda birleşiyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükelçi, iki ülke temsilcilerinin karşılıklı ziyaretlerinin iki ülke arasında ekonomik, politik, kültürel işbirliğine kapı açacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!