Meksika buz pisti

Güncelleme Tarihi:

Meksika buz pisti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 15:28

Ankaralı sürücüler dün sabah güne ‘buzlu yol’ kâbusuyla başladı. Buz pistine dönen Çayyolu’ndaki Meksika Caddesi’nde peş peşe kazalar yaşandı.

Haberin Devamı

Ankara’da, önceki gün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası soğuk havayla birlikte yollar buz pistine döndü. Dün sabah saatlerinde sürücülerin en çok tehlike atlattıkları ve kazayla burun buruna geldikleri güzergâh, Çayyolu’ndaki Meksika Caddesi oldu. Ankara Hürriyet, gelen ihbarlar ve sosyal medyadan yapılan paylaşımlar üzerine sabah 08.30 sıralarında Meksika Caddesi’ni fotoğrafladı. İş yerlerine gitmek üzere yola çıkan sürücüler, oldukça dik olan yolda araçlarını kontrol etmekte güçlük yaşayınca, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. 

ART ARDA KAZALAR

Kaygan yol üzerinden geçmeye çalışan bir servis aracı, sürücüsünün sürüş hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun ortasında kalınca Eskişehir Yolu ve Sabancı Bulvarı’na ulaşmak isteyen araçların ulaşımı tek şeride düştü. Yolun diğer şeridinde ise dik yokuşu çıkmakta güçlük yaşayan iki servis aracı ve bir araba birbirine girdi. Cadde üzerinde bulunan bir araca ise park halindeyken başka bir araç çarptı.

Haberin Devamı

MESAİYE GEÇ KALDILAR

Yaşanan hengame sonucu mesaiye geç kaldıklarını söyleyen sürücüler duruma tepki gösterirken, ihbarlar üzerine Meksika Caddesi’ne sevk edilen trafik polisi ekipleri, güvenliği sağlamak için sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi. Bir süre sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluğundaki caddede yaşanan buzlanma sorununu çözmek için Çankaya Belediyesi ekipleri devreye girdi. Ekiplerin yaptığı tuzlama çalışması sonrası trafik akışı normale döndü. Araçları hasar gören ve yolda kalan vatandaşlar, tuzlama çalışması için geç kalındığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR: GECE SAATLERİNDE TUZLAMA YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Meksika Caddesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Ankara’nın diğer caddelerinde olduğu gibi belediyemize bağlı ekipler Meksika Caddesi’nde de gece (önceki gün) saatlerinde tuzlama çalışması yapmıştır. Ancak belli bir saatten sonra yağan kar etkisiyle zemin sertleşmiştir. Caddelerin sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Ekiplerimiz hemen her yere yetişmek için büyük çaba harcamaya devam ediyor.”

Haberin Devamı

IŞIK İHLALİ ÇİLESİ

Öte yandan Çayyolu’nun en işlek araç trafiğine sahip bölgelerinden 2432.Cadde üzerinde yaşanan trafik yoğunlu sürücülerin tepkisini çekti. Trafik kurallarına uymayan sürücülerden dert yanan vatandaşlar, “Zaten yollar buz pistine döndü, birde trafik ışıklarını ihlal eden sürücüler nedeniyle burada trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!