Meğer benzeriymiş

Güncelleme Tarihi:

Meğer benzeriymiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesi’nin Anneler Günü için düzenlediği etkinliğin duyurusu amacıyla kullandığı afişte ilk bakışta Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’i andıran fotoğraf tartışma konusu oldu.

Bir haftadır Ankaralıların kafasını kurcalayan, "Afişteki kişi Nevin Gökçek olabilir mi?" sorusunun yanıtını araştırdık, fakat sadece Gökçek’in benzeri olduğu bilgisine ulaştık.

Konser programının açıklandığı afişte, başörtülü yaşlı bir kadın orta yaşlı bir kadını yanağından öpüyor. Fakat, fotoğrafta öyle bir mizansen yaratılmış ki; Anneler Günü’yle ilgili afişte anneden çok, çocuğun yüzü görülüyor.

Yani fotoğrafta anneden çok çocuğa odaklanılmış. Tabi çocuk dediğimize bakmayın; 50’li yaşlarda bir kadından bahsediyoruz. Küçük bir çocukla orta yaşlarda bir anne yerine böyle bir fotoğraf kullanılması, "Özellikle Nevin Gökçek imajı mı yaratılmak istendi?" sorusunu da zihnimize düşürüyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri her ne kadar kabul etmese de biz fotoğraftaki kadınla Nevin Gökçek’i çok benzettik. Ama yine de iki fotoğrafı yan yana koyarak, yorumu da okuyuculara bıraktık.

Bu kez Ferhat Göçer yok

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’la polemiğe girmesine neden olan sanatçı Ferhat Göçer’i çok sevmesine karşın cumartesi günkü programa çağırmadı. Altınpark’ta Anneler Günü için düzenlenecek etkinlikte, Selçuk ve Rana Alagöz ile İkbal Gürpınar’ın yanı sıra ünlü sanatçı Ebru Gündeş sahne alacak.

Büyük Buluşma Meydanı varmış

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü, yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yapamadığını yaptı; Ankara’ya büyük bir meydan kazandırdı.

Yeni meydanımızın adı Büyük Buluşma Meydanı. Tabi ki böyle bir meydan yok, bizi de şaşırtan olayın aslı şu.

GSGM Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği "Gençlik Haftası Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması" etkinliği kapsamında bastırılan duyuru kartlarında garip bir hata yapılmış.

Hipodrom’da düzenlenecek program için yer olarak Büyük Buluşma Meydanı bildirilmiş. Galiba GSGM yetkilileri, Hipodrom Meydanı’nın adını Büyük Buluşma Meydanı olarak biliyor. Yeni meydan Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!