Medyada kadın sorunları ele alındı

Güncelleme Tarihi:

Medyada kadın sorunları ele alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

Tüm Kadın Lobisi (TÜKAL), kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir konferans düzenledi. Konferansa katılan medya mensupları, basının kadın sorunlarına bakışını ele aldı.

Haberin Devamı

Altı yıl önce kadın statünün gelişmesini sağlamak için gönüllü kişilerden kurulan sivil toplum kuruluşu Tüm Kadın Lobisi (TÜKAL), kadın sorunlarına dikkat çekmek amaçlı konferanslarına bir yenisini daha ekledi. Ankara Üniversitesi 100. Yıl Salonu’nda gerçekleşen konferansa medya temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. “Aile İçi Şiddet ve Cinsel İstismar” konulu konferansa, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün’ün yanı sıra TÜKAL üyesi çok sayıda davetli de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tiyatro sanatçısı Özlem Gür, Cem Düzova’nın “Kadın Ölüleri” oyunundan bir bölümü sahneledi.

SESSİZ KALINMAMALI

Konferansın açılış konuşmasını TÜKAL Başkanı Mualla Çelik Hıdıroğlu yaptı. Hıdıroğlu, kadına şiddet ve cinsel istismarla ilgili çeşitli istatistikleri katılımcılarla paylaştı. Türkiye’de istismarcıların yüzde 75’inin akraba olduğunu belirten Hıdıroğlu, yüzde 9’unun da yakın kişiler olduğunu dile getirdi. Cinsel istismar ve şiddet konusunda en önemli görevin sessiz kalmamak olduğunu vurgulayan Mualla Hıdıroğlu, bu konuda medyadan beklentilerini de ifade etti.
Moderatör Gülriz Uygur’un yönettiği konferansta Doğan Burda Dergi Grubu Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen, TV 8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan, Samanyolu TV’den Abdullah Abdulkadiroğlu ve Vatan Gazetesi’nden Deniz Güçer, kadın sorunlarını ve medyanın bu sorunlara bakışını ele aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!