Meclis’te 'PORTAŞ' tartışması

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te PORTAŞ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2024 15:06

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Birinci oturumu, önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Ertan Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te ABB şirketlerinden PORTAŞ tartışıldı.

Haberin Devamı

Eski PORTAŞ Genel Müdürü olan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın’ın sosyal medya üzerinden PORTAŞ ile ilgili yaptığı paylaşıma Meclis kürsüsünden yanıt verdi. PORTAŞ tartışması Meclis’e özetle şöyle yansıdı:

BORÇLARIN YÜZDE 80’İ ÖDENMİŞ DURUMDA

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan: “Şimdi tabii hayali olarak oradan konuşmak kolay. Biz 2019 yılında aldığımız şirketi hem büyüttüğümüz gibi hem de kâra geçirdik. Bir kere buradan soruyorum. Siz gelip ben hem genel müdürken hem PORTAŞ’ın yönetim kurul başkanıyken daha sonrasında Mansur Başkan’ın baş danışmanıyken ‘Mesut Bey bunlar böyle ne oluyor?’ diye konuşabildik mi? Maalesef. Bir şeyin iftira, bir şeyin yanlış olmaması adına ilk önce bu meseleleri kendi içimizde oturup konuşmamız gerekiyor. PORTAŞ’ın yaklaşık 900 milyona yakın belediyeden gelecek ay dönemi itibarıyla hak edişleri mevcut bulunmakta. Bunun yanı sıra konut yatırımları, arsa yatırımları bulunmakta. Sonuca baktığımızda bu borçlandıkları ve geçmişteki o bahsedilen borçların da yüzde 80’i zaten ödenmiş durumda.”

Haberin Devamı

İFTİRAYSA GEREĞİNİ YAPMAYA HAZIRIM

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın: “Ortada bir iftira varsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yayınlamış olduğu belgelerde bir iftira vardır. Rakamların hepsi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yayınlamış olduğu belediye şirketleri ile ilgili rapordan almış olduğum bilgilerdir. Hangisi iftira bunun? Bir tanesinin iftira olduğunu ispatlayın ben bugün Meclis üyeliğinden istifa ederim. PORTAŞ’la ilgili ben geçmişte konuştuklarımı tamamıyla ilgili diyorum bir tane yalan yanlış EKAP’ta Kamu İhale Kurumu’nun kendi internet sitesinde Resmi Gazete’de yayınlananların haricinde bir tane bir tek kelime yorum, iftiraya dayalı bir şey bulursanız ben gereğini yapmaya hazırım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!