‘Mavi Gözlü Dev’ konseri

Güncelleme Tarihi:

‘Mavi Gözlü Dev’ konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 01:00

Azerbaycanlı besteci Arif Melikov’un Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği sekiz romansının yer aldığı ‘Mavi Gözlü Dev’ konseri, 6’ncı kez seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

İlki Nazım Hikmet anısına, doğumunun 115’inci yıldönümü olan 15 Ocak’ta sahnelenen konsere bu kez Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ev sahipliği yapacak. Uluslararası müzik dünyasındaki önemli yapıtlar arasında gösterilen eserlere Soprano Demet Gürhan ve Piyanist Güler Demirova Györffy hayat verecek. Hikmet ile Melikov’un dostluğu ile şarkıların oluşma sürecinin de Türkçe olarak anlatılacağı konserin hazırlıklarını sürdüren sanatçılar, Hürriyet Ankara’ya konuştu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi olan sanatçılar, “Konseri, Ankara’da tarihi bir binada gerçekleştireceğiz. Belki de Nazım, çocukken bu binanın önünden, sokağından geçti. Bunu düşünmek bizi çok heyecanlandırıyor. Belki bir gün, bir yerde Nazım yeniden doğabilir” dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLİKTEN BERİ HAYALİMDİ

Eserlerden birini öğrencilik yıllarında çaldığını ancak tamamını çalıp, sahnelemenin yıllarca içinde kaldığını belirten Azeri Piyanist Györffy, heyecanını şu sözlerle dile getirdi:
“Bu parçalardan birini öğrencilik yıllarımda çalmıştım. Hepsini çalabilmek içimde kalmıştı. 2016 eylülde çalışmaya başladık ve ilk konseri Nazım’ın doğum gününde verdik. Eylül ayında Azerbaycan’da bir konser olacak. Hayalimiz ise Moskova.”
Sahnedeyken çok duygulandığını kaydeden Soprano Demet Gürhan da şunları söyledi:
“Şarkılar Rusça olduğu için önce bu dili öğrendim. Eserler Rusça ama sahnede bir anlatıcımız daha var. O bize Nazım’ı, şiirlerin nasıl doğduğunu anlatıyor. Şiirlerin orijinallerini Türkçe olarak okuyor. Ardından ben de Rusça şarkıları söylüyorum.”

HER KONSER FARKLI LEZZET

Aynı sahneyi paylaştıkları ‘Mavi Gözlü Dev’ konserinde farklı hisleri paylaştıklarını belirten sanatçılar, “Hikayede insanlığın ne kadar sanatla bir bütün olduğunun da bir mesajı var. Biri Türkçe yazıyor, diğeri Rusça besteliyor. İşin bize göre en güzel tarafı, sanatın bir bütünleyici unsur olması” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!