Mavi Göl’de fırsatçı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Göl’de fırsatçı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:21

Mamak’taki tüm imar planlarını belediye olarak kendilerinin yapacağını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül vatandaşları fırsatçılara karşı uyardı. Başkan Akgül, “Sizin arsanızı şöyle değerlendiririz, böyle değerlendiririz’ diyenlere itibar etmesinler. Bundan sonra hiçbirinin yetkisi yok” dedi.

Haberin Devamı

Özel bir firma tarafından yapılan Mavi Göl çevresindeki imar planlarının mahkeme kararı ile iptal edildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, burası da dahil bundan sonra Mamak’taki tüm imar planlarını belediye olarak kendilerinin yapacağını açıkladı. Vatandaşları imar fırsatçıları konusunda uyararak bunlara itibar etmemelerini isteyen Başkan Akgül şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanımızın değişmesiyle olaya bakış açısı da değişti. Daha önceden özel firmalar tarafından yapılan imar planlarını artık belediyeler eliyle yapılması yönünde bir kanaat oluştu. Mavi Göl’de imar planları Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla özel bir firma tarafından yapılmıştı. Mahkeme kararıyla iptal edildi. Biz de bu saatten sonra dışarıdan hiçbir firmaya imar yaptırmadan tamamen kendi ekipmanlarımızla, kendi ekibimizle planları yapacağız. İmar Müdürlüğü’müzde şehir plancılarımızın sayısını da artırdık. Bayındır, Ortaköy ve Lalahan gibi imar yapılan tüm bölgeleri kendi personelimizle parselasyonları da dahil olmak üzere kendimiz yapacağız.

AMACIMIZ MAĞDUR ETMEMEK

Haberin Devamı

Önceden yapılan çalışmaları da masaya yatıracağız. Amacımız hiç kimseyi mağdur etmemek. Birine farklı diğerine farklı bir imar uygulaması yapmadan herkese eşit şekilde tekniğin gerektirdiği şekillerde plan yapmak. Tabi şu anda bu işlerin spekülasyonu çok olur. Firmalar, ‘Biz yapacağız’ diye vatandaşa gidebilirler. Vatandaşımızın bu konuda bilgisi olsun, biz belediye olarak kendimiz yapacağız. Hiç kimseyi bu işe dahil etmeyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmemiz de bu yöndeydi.

HİÇBİRİNİN YETKİSİ YOK

Bugünden itibaren kendisine gelen, pazarlık yapmaya kalkan, ‘Sizin arsanızı şöyle değerlendiririz, böyle değerlendiririz’ diyenlere itibar etmesinler. Bundan sonra hiçbirinin yetkisi yok. Burada plan teknikleri açısından nasıl bir plan yapılması gerekiyorsa vatandaşı mağdur etmeden biz yapacağız. Planın maliyetinin karşılanması açısından kesintiler belediyeye kalacak. Bunun karşılığında da belediye planı yapmış olacak. Belki bizim yükümüzü biraz artıracak ama nihayetinde kimseye dedikodu imkanı vermeden planı bitirmiş olacağız.”

Haberin Devamı

Mavi Göl’de fırsatçı uyarısı

Mamak’taki yeni imar kararı, Mavi Göl çevresindeki planların mahkemece iptal edilmesinden sonra alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!