Mavi buzun bilançosu

Güncelleme Tarihi:

Mavi buzun bilançosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

Başkent’te önceki akşam gizli buzlanma nedeniyle yaşanan kazalarda 10 kişi yaralandı. “Mavi buz” olarak da anılan gizli buzlanma Etlik, Keçiören, Yenimahalle ve Konya Yolu’nda kazalara davetiye çıkardı.

ANKARA’da akşam saatlerinde meydana gelen ve ‘mavi buz’ olarak da anılan gizli buzlanma kazaları da beraberinde getirdi. Gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 10 kişi yaralandı.

Etlik’te önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, Gökhan Göçmen’in kullandığı 06 TLF 74 plakalı meyve yüklü kamyon, Halil Zekai Erkut Caddesi’nden Kasalar Kavşağı’na dönüşü sırasında gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Caddeye devrilen kamyonun kasasında yüklü olan meyveler yola saçılırken, sürücü Gökhan Göçmen devrilen kamyonun kasasının altında sıkıştı. Göçmen, sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Bariyere çarptı

Meydana gelen ikinci kazada, Hüseyin Akgül idaresindeki 06 BR 2155 plakalı otomobil, Fatih Köprüsü üzerinde oluşan gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak, Samsun Yolu dönüş varyantında bariyerlere çarptı. Kaza sonrası sürücü Akgül ve araç içerisinde bulunan Serap Akay kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, Ayşe Sibel Akay ise yaralandı. Yaralı Akay, olay yerinde gerçekleştirilen tedavisinin ardından ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Üçüncü trafik kazasında ise, sürücülerinin isimleri henüz belirlenemeyen 06 BS 6909 plakalı otomobil ile 06 AH 0456 plakalı otomobil, İvedik Caddesi Yenimahalle Belediyesi önünde oluşan gizli buzlanma nedeniyle kaza yaptı. Kazanın olduğu sırada Ferdi Dikgezen yönetimindeki 06 V 6702 plakalı otomobil kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdı. Bu sırada kontrolden çıkan otomobil buzlanmanın etkisi ile hızlanarak kaldırıma çıktı ve çarptığı ağacı devirdi. Hurdaya dönen otomobil içerisinde sürücü Ferdi Dikgezen ve Serkan Dinçer ağır yaralandı. Otomobil içerisinde sıkışan sürücü Dikgezen sağlık ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!