Masal gibi düğüne kraliyet yemeği

Güncelleme Tarihi:

Masal gibi düğüne kraliyet yemeği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 00:00

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, görkemli bir törenle evlenen Prens William ve Kate Middleton onuruna Ankara’da yemek verdi. Seçkin isimlerin katıldığı ve kraliyet mutfağından yemeklerin servis edildiği davette konuklar, düğünü canlı olarak sinevizyondan izledi.

Haberin Devamı

Dünya genelinde milyonlarca insanın ekran başından takip ettiği Prens William ve Kate Middleton düğünü, son yılların en görkemli olaylarından biri olarak tarihe geçti. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway de, William ve Middleton onuruna Ankara’da yemek verdi. Yemeğe, Büyükelçi Reddaway ve eşi Roshan Reddaway ev sahipliği yaptı. Davete katılanlar arasında Bilkent Üniversitesi Rektöre Profesör Doktor Ali Doğramacı ve kardeşi Profesör Doktor Emel Doğramacı, Gama Holding Onursal Başkanı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir gibi seçkin isimler katıldı.

Şapka geleneği

Görkemli düğünün canlı olarak sinevizyondan izlendiği yemek, sokak partileri konsepti ile yapıldı. Birleşik Krallık bayrakları, balonlar gibi detaylarla süslenen salon, renkli görüntülere sahne oldu. İngiltere Sefiresi Roshan Reddaway, kraliyet ailesinin katıldığı törenlerdeki şapka takma geleneğine uyarak yemeğe şapkasıyla geldi. Bazı davetlilerde, şapka takarak bu geleneğe uydu. Yemeğin mönüsünü ise daha önceki kraliyet düğünlerinin mönülerinden seçme yemekler oluşturdu. Ördek ve baharat parfesi doldurulmuş ve ardından meyveli Cumberland sosu ile fırında kızartılmış bütün kemiksiz ördek, hafif şampanya soslu somon fileto buğulama, yaban mantarı parfe garnitürüyle sunulan tavuk göğsü gibi yemekler açık büfede servis edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!