Markalaşma atağında ilk önce Newyork’ta

Güncelleme Tarihi:

Markalaşma atağında ilk önce Newyork’ta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 00:00

Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik Sanayi AŞ Yönetim kurulu Başkanvekili Engin Tuncer, 2010 yılında yüzde 15’lik büyüme elde ederek pazardaki paylarını yüzde 20’ye çıkardığını ve pazardaki lider konumunu daha da güçlendirdiğini ifade etti.

ANKARA’da cumhuriyetin ilk yılında kolonya üreterek faaliyetlerine başlayan, aradan geçen zaman içinde kişisel bakım ve hijyen ürünleri de üreterek ürün yelpazesini genişleten Eyüp Sabri Tuncer (EST), uluslararası bir marka olma yolunda ilk yurt dışı mağazasını New York’ta açacak.

Eyüp Sabri Tuncer (EST) Kozmetik Sanayi AŞ Yönetim kurulu Başkanvekili Engin Tuncer, şirketin yeni ürünlerini ve hedeflerini anlattı.

Eyüp Sabri Tuncer’in 2010 yılında yüzde 15’lik büyüme elde ederek pazardaki payını yüzde 20’ye çıkardığını ve pazardaki lider konumunu daha da güçlendirdiğini ifade eden Tuncer, 2010 yılında kolonyada 1 milyon 700 bin litre, kolonyalı mendillerde 37 bin 500 litre ve oda spreylerinde 500 bin litre olmak üzere toplam 2 milyon 237 bin 500 litrelik satış yapıldığını kaydetti.

Büyüme hedefi

Tuncer, “Önümüzdeki 5 yıl için ise özellikle kolonya ve oda spreylerinde yüzde 5’lik bir büyüme hedefliyoruz. Yurt içi satış grafiğimiz de her geçen yıl artış göstermektedir. 2010 yılında ciromuz 13 milyon 750 bin TL’ye ulaştı. Dubai, Irak, Ürdün, Kanada, AB ülkeleri, Eyüp Sabri Tuncer’in ihracat yaptığı pazarlar arasında yer alıyor. 2010 yılında ihracatımız 416 bin dolara ulaştı” şeklinde konuştu.

Yeni ürünler

Yeni ürünler hakkında da bilgi veren Tuncer, Eyüp Sabri Tuncer marka çatısı altıda üretilen “Gizli Bahçe” adıyla sunulan “Yeni nesil hava şartlandırıcı”nın kötü kokulara neden olan bakteri oluşumunu engelleyerek solunan havaya sağlık getiren ve ortamda ferahlık sağlayan, uzun süreli bir antibakteriyel etki yaratarak, yaşanan tüm mekanları temiz ve hijyenik bir ortama kavuşturan özel bir formüle sahip olduğunu bildirdi.

Organik sabun

Eyüp Sabri Tuncer’in önümüzdeki günlerde tüketicilerinin beğenisine sunacağı bir başka ürünün ise “EST 1923 Organik Zeytinyağlı Sıvı Sabun” olduğunu kaydeden Tuncer, uzun yıllara dayanan Ar-ge çalışmalarının sonucunda tasarlanmış bu ürünün, Türkiye’de Etik ve Çevresel Sertifikasyon Enstitüsü (ICEA) ve Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyonu (ETKO) tarafından sertifikalandırılan ilk organik ürün olma özelliğine sahip olduğunu bildirdi.

Eyüp Sabri Tuncer 1923

EYÜP Sabri Tuncer’in doğal yaratıcılık konsepti altında organik ve doğal içerikli ürünler başta olmak üzere, birçok yeni ürün projesi bulunduğunu anlatan Tuncer, “Eyüp Sabri Tuncer’in ABD’deki ‘EST 1923’ marka tescil sürecimizin tamamlanmasıyla birlikte yurt dışındaki ilk mağazasını New York’ta açacağız” dedi. Çalışmaların bu doğrultuda devam ettiğini belirten Tuncer, özel bir konsept ve tasarımla açılması planlanan mağaza için 1 milyon dolarlık yatırım yapılacağını kaydetti.

Cumhuriyet tarihi ile yaşıt

1923 yılında Cumhuriyet’le birlikte kurulan Eyüp Sabri Tuncer firması Ankara’daki küçük bir atölyede Türkiye’nin limon kolonyasını üretti. Tüm yurda yayılan bu ferah koku Eyüp Sabri Tuncer markasıyla bütünleşti. 87 yıldır üretimine devam eden Eyüp Sabri Tuncer, ülkenin değişen beğeni ve zevklerine göre ürün gamını da geliştirdi ve 1972 yılında anonim şirket yapısına geçti. 1990’dan sonra da bugünkü aile şirketi yapısını aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!