Manzara Bedenler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Manzara Bedenler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in “Manzara Bedenler” isimli heykel sergisi, Cermodern’de görücüye çıktı.

Haberin Devamı

11 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek sergide Marin’in tema olarak savaşların yapıldığı insan karşılaşmalarının yaşandığı alanı, ana kaynak olarak bedene taşıyan çalışmaları yer alıyor.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Meksika Büyükelçiliği ve Cermodern’in katkılarıyla düzenlenen “Manzara Bedenler” heykel sergisi, açılış kokteylinin ardından sanatseverlerle buluştu. Meksikalı Heykeltıraş Jorge Marin’in eserlerinden oluşan sergi, 11 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral’ın ev sahipliği yaptığı açılış kokteyline, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.  Açılışta konuşan Büyükelçi Amaral, serginin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için atılan bir adım olduğunu dile getirerek, heykeltıraş Jorge Marin’in Meksika sınırlarını aşarak evrensel bir sanatçı olduğuna değindi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de, Meksika ile her alanda iyi olan ilişkilerin kültür ve sanat alanında da geliştiğini, serginin de gelişmeye katkı sağladığını aktardı. Sanatçı Jorge Marin ise kendisine Ankara’da sergi açma fırsatı verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Buraya geldiğimde çok şaşırdım.
Türkiye’ye ilk kez geldim, kültür ve sanatın bu kadar ileride olması beni şaşırttı. Türkiye çok zengin bir ülke ve bu zenginliği tanımaya çalışacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!