Manisa’nın helvası Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Manisa’nın helvası Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:43

Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan susamlı helvanın ince işçilik gerektirdiğini kaydeden Manisalı helva üreticisi İhsan Akgün, Başkent Ankara’dan da yoğun talep gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Manisa’nın Demirci ilçesinde baba mesleğini sürdüren Akgün’ün susamlı helvaları, Ramazanda da sofraları süslüyor. Demirci'den Türkiye'nin birçok yerine dağıtım yaptıklarını anlatan Akgün, “Yıllardır, helva ve şekerlemelerimizle başta çocuklar olmak üzere herkesin ağzını tatlandırıyoruz. Şekerciliği, lokum, tahin helva, köpük helva yapımını babamdan öğrendim. İşimiz hiç kolay değil, ürününüzü kısa zamanda satmanız gerekiyor" diye konuştu.
Asırlık lezzetin, özellikle Ramazan aylarında yoğun talep gördüğünü ifade eden Akgün, iftar saatine yakın hazırladığı helvaların kısa sürede tükendiğini söyledi. Susamlı helvanın ince işçilik gerektirdiğini de kaydeden Akgün, "Susamlı helvamızı İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Balıkesir başta olmak üzere birçok yere gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!