Mangalcılara yangın uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mangalcılara yangın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

İtfaiye, mangalcıları yangın tehlikesine karşı uyardı. Ankaralılar, yaz mevsiminde piknik alanlarında ve açık alanlarda çıkması muhtemelen yangınlara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralıları hava sıcaklığının artması nedeniyle muhtemel yangın ve suda boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Hava sıcaklıklarının artması vatandaşların açık alanlara akın etmesi ile özellikle mesire alanlarında yangın riskinin artacağına dikkat çeken Karakuş, Başkentlilerden piknik yaptıkları alanlar ile özellikle ormanlara sahip çıkmalarını istedi. Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar süren orman ve ağaçlık alanlarındaki yangınların çıkış nedeninin büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığını kaydeden Karakuş, piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşlar yaktıkları ateşi söndüğünden emin olmadan bırakmamaları, gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Kibrit ve sigaranın kesinlikle söndürmeden bırakılmaması gerektiğini ifade eden Karakuş, Güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarının da rastgele etrafa bırakılmamasını da dikkat edilecek önemli bir husus olarak kaydetti.

Günde 50’ye yakın yangın

Ankara’da kış aylarında günde ortalama 10 civarında yangın yaşandığı, yaz aylarında ise yangın sayısında büyük artışın gözlendiğini hatırlatan İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlarla bu sayının günde 50’ye kadar ulaştığını söyledi. Sıcaklıkların artmasıyla meydana gelen yangınların ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yoğunlaştığını tekrarlayan Karakuş, bu tür yangınların fidanlık veya ormanlık alanlara sıçrama riski taşıdığına dikkat çekti.

Yangın söndürme cihazı bulundurun

YANGINA ilk müdahalenin önemine değinen Karakuş, konut, işyeri ile motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini hatırlattı. Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların araçlarında 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı bulundurulmasının şart olduğunu ifade eden Karakuş, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralılara her türlü felaketten uzak mutlu bir tatil dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!