Manas Destanı kahramanları Keçiören’de

Güncelleme Tarihi:

Manas Destanı kahramanları Keçiören’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 18:09

Manas Destanı’nın kahramanları Kırgızlar, Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği ramazan etkinlikleri kapsamında Ankara’ya geldi. Kırgız sanatçılar dansları ve müziklerinden seçkin eserleri Keçiörenliler için sahneledi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde kardeş ülke Kırgızistan’ı konuk etti. Kalaba Kent Meydanı'nı dolduran Keçiörenliler'in yanı sıra programa AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbrahim Cunusov, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Kırgızistan Fahri Konsolosu Mustafa Kurt katıldı. Programda Kırgız sanatçılar dansları ve müziklerinden seçkin eserler sunarlarken, Kırgızistan Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev Başkan Ak’a Kırgız milli giysisi olan cepken ve kalpak hediye etti. 

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Haberin Devamı

Kırgızistan Karakol Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladıklarını belirten Başkan Ak, Kırgız Kültür Evi'ni açtıklarını da hatırlatarak Kırgız kültürünü yakından tanımak isteyenlere kültür evini ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu. Milletvekili Sebahattin Karakelle de “Kırgızlı dostlarımızla gözlerimizin şekli farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır, biz aynı toprakların, aynı coğrafyanın insanlarıyız” dedi. Program öncesi ise Keçiören Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ve Keçiören TOGEM iş birliğinde düzenlenen iftar yemeğinde Keçiören esnafı bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!