Mamak’ta yaralar sarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta yaralar sarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:40

Hatip Çayı ve Kantar Deresi’nin taşmasına neden olan aşırı yağışlardan etkilenen Lalahan, Ortaköy, Gökçeyurt’ta yaralar sarılıyor.

Haberin Devamı

Ankara Vali Yardımcısı ve Mamak Kaymakam Vekili Süleyman Hürrem Aksoy ile Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım, sel sularının verdiği zararı yerinde inceledi. Su baskınına neden olan sağanak yağışın ardından temizlik çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Aksoy, büyük bir afetle karşılaştıklarını ve can kaybı olmadığı için teselli bulduklarını söyledi.
Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hasar tespitleri yapıldığını ifade eden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım, “Mamak Belediyesi olarak bölgede temizlik seferberliği başlattık. Cadde ve sokaklar selin ardından oluşan çamur ve pislikten arındırılıyor. Afetin yaralarının biran önce sarılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

BAHÇELERİ SEL ALDI

Haberin Devamı

Mamak’ta cumartesi günü aniden bastıran sağanak yağış Hatip Çayı’nın taşmasına neden olurken, bölgedeki birçok ekili alan da zarar gördü. Ortaköy Mahallesi’ndeki bahçe ve ekili tarlalarda su seviyesi bir metreyi bulurken, bahçesi zarar gören Selahattin Sil, “Bahçenin başına geldiğimizde ortalık perişandı. Hava aydınlanınca fark ettik ki, hiçbir şey kalmamış. Bütün bahçemiz perişan olmuş” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!