Mamak'ta meslek liseler tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Mamakta meslek liseler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 10:38

Mamak'ta meslek liseler tanıtıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik 'Mesleki Tanıtım ve Yönelme Fuarı'nın açılışına katıldı. Öğrencilere meslek liselerindeki alan ve dallar hakkında bilgi verilmesi amacı ile açılan fuarda, Mamak'ta bulunan 33 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı çalışmalar tanıtıldı.
Fuarın açılış kurdelesini Kaymakam Ali Mantı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ile birlikte kesen Akgül, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, meslek lisesinde edindiği bilgilerden günlük hayatta da istifade ettiğini söyledi. Akgül, “Meslek altın bir bileziktir. Başarının anahtarı da çalışmaktır. Gelişen teknolojiyi takip edin. İşinizi iyi öğrenin, iyi çalışın. Meslek liseli olmak ayrıcalıktır" dedi.
ALANLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Mamak Belediyesi Prof, Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Ostim Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt, iş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mamak'ın kendi meslek okullarıyla fuar düzenlemesi ve bunu da ziyaretçilerle paylaşmasının onur verici olduğunu kaydeden Mamak Kaymakamı Mantı, “Teknik ve mesleki liselerin öğrencilerin kendilerine olan güveninin artmasına da yardımcı olduğuna inanıyorumö dedi. Geleceğe yön verecek, ülkesine yatırımlar yapabilecek gençleri bu alana yönlendirmek istediklerini kaydeden Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney de, “Bu tanıtım toplantısı ile mesleki eğitim kapsamındaki liselerimizin, tercih edilirlik noktasında bir ivme kazanacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz, mesleki ve teknik eğitim kapsamındaki okullarımızın fırsat, imkân ve avantajları hakkında bilgi sahibi olarak, en doğru tercihi yapacaklar" dedi.
HAYATA AVANTAJLI BAŞLAYACAKSINIZ
Bilişimden, robot tasarımına kadar birçok çalışmanın yer aldığı fuarda öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Ostim Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Kurt da, “14 yaşında teknik liseye gitmeye karar verdim. Liseyi birincilikle bitirdim. Bugün yeniden hayata başlasam yine meslek lisesi okurdum. Hayata daha avantajlı başlayacaksınız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!