Mamak'ta kar teyakkuzu

Güncelleme Tarihi:

Mamakta kar teyakkuzu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 12:36

Mamak'ta kar teyakkuzu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi bünyesinde oluşturulan bin kişilik kar ve buzla mücadele ekibi çalışmalarını sürdürüyor.
Ana arterler ve kaldırımlar başta olmak üzere yoğunluğun fazla olduğu yerlere öncelik veren ekipler, ilçe genelinde olası kazaları engellemek için tuzlama ve yol temizleme çalışmaları gerçekleştiriyor. 64 mahallenin bulunduğu Mamak'ta 12 kar küreme kamyonu, 4 adet 4x4 kar küreme aracı, 2 loder, 14 kazıyıcı yükleyici kepçe, 10 tuz nakli kamyon aracı, 58 kamyon ve kamyonetten oluşan kar ve buzla mücadele filosu meteorolojinin uyarıları doğrultusunda dün sabah saatlerinden itibaren 24 saat boyunca mesaideydi. Kar yağışının yoğunlaştığı zamanlarda vatandaşların şikâyetlerini iletebilmeleri için kriz masası da oluşturdu. Vatandaşlar, Mamak Çağrı Merkezi'ni (444 0 149) arayarak oluşan olumsuz durumları da bildirebilecek.
Soğuk ve yağışlı havaya karşı tüm önlemlerin alındığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. 160 kritik noktada konumlandırılan bin kişiden oluşan karla mücadele ekiplerimiz ana hatların kapanmaması için yoğun bir mesai harcıyor. Bunun yanı sıra çağrı merkezimize gelen şikâyetleri de kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!