Mamak’ta sürgün eylemi

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta sürgün eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Mamak Belediyesinin, altında eski çöp atma alanı bulunduğu gerekçesiyle evlerini boşaltmalarını istediğini öne süren Kartaltepe Mahallesi sakinleri, belediye önünde eylem yaptı.

Haberin Devamı

MAMAK Belediyesi önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan  Zübeyde Güzel, mahallenin altında eski çöp atma alanı bulunduğu gerekçesiyle  mahallelerinden çıkarılmak istendiklerini öne sürdü. Güzel, “Belediye yıllar önce  yaptırılan ve bize güven vermeyen zemin etüt çalışmasını gerekçe göstererek,  mahallemizi terk etmemizi istiyor. Mahallemizin gaz sıkışması nedeniyle patlama  riskinden dolayı sürgün edilmek isteniyoruz” dedi.
Raporlar kanıtlıyor
Belediyenin, mahallenin yapıya elverişli olmadığı yönündeki iddialarının  doğru olmadığını, vatandaşların açtıkları davalarda alınan zemin etüdü raporunun,  bu iddiaların doğru olmadığını açıkça gösterdiğini ileri süren Güzel, şunları  iddia etti:
“Belediyenin yaptırdığı zemin etüt raporu, çok büyük bir alanda ve çok  az bilgi içermekte olduğu için Bakanlık tarafından kabul edilmemiştir. Rapor,  zeminin kayalık ve yapıya elverişli olduğu yönündedir.
Dilekçeler verildi
Bayındırlık ve İskan  Bakanlığının belediye ile yaptığı yazışmalar göstermektedir ki, belediyenin elinde bir imar planına altlık teşkil edilecek Afet İşleri Genel Müdürlüğünden  onaylı bir rapor yoktur. Belediye mevzuata aykırı olarak işlem yapmaktadır.  Bakanlık, bu yazışmada rapora onay vermedikleri halde belediye tarafından onay  verilmiş gibi gösterilmesini eleştirmektedir.”
Basın açıklamasının ardından grup içinden seçilenler, mahalle sakinleri  adına Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ’a taşınmak istemedikleri ve  yeniden bir zemin etüdü yapılması taleplerini içeren dilekçelerini verdi.

Haberin Devamı

Çolak adliyeye sevk edildi

ÇAYYOLU’nda bir arazinin satışıyla ilgili  baskı kurarak, araziyi mülkiyetlerine geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına  alınan İskender Çolak ve 7 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk  edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün,  yaklaşık bir yıl önce bir istihbaratı değerlendirerek yaptıkları çalışma kapsamında  gözaltına alınan İskender Çolak ile 7 kişinin, Çayyolu’nda değeri milyonlarla ifade  edilen bir araziyi mülkiyetlerine geçirmek için baskı kurdukları öne sürüldü. KOM’da 3 gün boyunca sorgulanan İskender Çolak ve 7 zanlı, “suç işlemek  amacıyla teşekkül kurmak, baskı ve şiddet oluşturarak haksız kazanç elde etmeye  çalışmak” suçlamasıyla adliyeye gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!