Maliye’ye devredildi

Güncelleme Tarihi:

Maliye’ye devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:14

Bakanlar Kurulu, riskli alan ilan ederek üzerindeki tahsisleri kaldırdığı Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nin tahsisini de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alarak, Maliye Bakanlığı’na devritti.

Haberin Devamı

1981 yılına kadar Milli Kütüphane olarak kullanılan ve Türkiye’nin en büyük İl Halk Kütüphanesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ndeki tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi. Kararla, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nin tahsisi de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak, Maliye Bakanlığı’na devredildi. Karar, kurumun geleceği kütüphaneciler arasında da endişe yarattı. Türk Kütüphaneciler Derneği (TDK) Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, şunları söyledi:
“Beş milyon nüfuslu başkente hizmet veren kütüphanenin geleceği ne olacak? Başkent kütüphanesiz mi kalacak? Bu karar, madem kamu yararı diye alındı, o zaman oradaki birkaç binayı daha kütüphanenin kullanımına verelim. Aslında gerçek kamu yararı da bunu gerektirmektedir. Halen 24 Haziran’dan bu tarafa binanın güçlendirilmesi çalışmaları nedeniyle sadece ödünç verme kısmı açık. Ortaya çıkan belirsizlik, Kültür ve Turizm Bakanı tarafından kamuoyuna açıklanmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!