Maliye vergi kaçıran şekercilerin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Maliye vergi kaçıran şekercilerin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 00:00

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla başta tatlı ve şekerleme imalatçıları ile satıcıları olmak üzere kent genelinde yoğun "vergi denetimi" başlattı. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada uygulamanın, dün başlatıldığını, 83 personelin görev yapacağı denetimlerin, 30 Ekim Pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çalışmaların gece ve gündüz denetimi olmak üzere 2 aşamada gerçekleştirileceğini kaydeden Candan, gündüz denetiminde, 1 vergi denetmeni, 1 ekip şefi, 60 özel yetki belgeli yoklama memurunun görev alacağını kaydetti. Bu denetimlerde, öncelikle tatlı ve şekerleme imalat ve/veya satışı yapan işletmelere yoğunlaşılacağını dile getiren Candan, şu bilgileri verdi:

YOĞUN SEMTLER

 "Şeker imalatçılarının yoğun olarak bulundukları Yenimahalle, Demetevler semtleri ve Gimat Toptancılar Sitesi ve benzeri bölgelerdeki tatlı, şeker imalat ve satıcıları ile buralardan tatlı ve şeker imalatı için gerekli malzemeleri alıp kendi imalathanelerinde tatlı ve çikolata imal edenlerin, imalat sırasında kullanmış oldukları malzemelerin nereden alındığı, belgelerin olup olmadığı, imalat ve satış yerlerinde çalıştırılan personelin kayıtlı olup olmadıkları gibi hususlara bakılarak, satışlarda da belge düzenine uyulup uyulmadığına yönelik tespitler yapılacak. Kargo ve nakliyat ambarlarının denetimi ile yol denetimleri esnasında Ankara’da imal edilmeyip de başka illerde üretilip tamamlanıp gönderilen şeker ve tatlıların sevkiyatında belge düzenine uyulup uyulmadığı konusuna da önem verilecek."

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

Haberin Devamı

Candan, giyim eşyası satan işletmeler ile pastane, lokanta, kafe ve benzeri işleri yapan işletmelerdeki ekonomik hareketliliğin de dikkate alınacağı ve denetime tabi tutulacağını bildirdi. Şinasi Candan, Kızılay ve Ulus’taki çarşı ve pasajlar ile Armada, Migros, Real gibi büyük alışveriş merkezlerinde denetimin yoğunlaştırılacağını kaydetti. Candan, bu denetimlerde sivil memurların vatandaşa fiş verilip verilmediğini kontrol edeceğini, bazı koşullarda da işletmelerdeki ödeme kaydedici cihazların gözden geçirileceğini belirtti. Candan, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı. Şinasi Candan, Sakarya, İzmir caddeleri ile Çıkrıkçılar Yokuşu ve Ulus Hali olmak üzere 4 sabit noktada "şikayet ve danışma araçları" bulundurulacağını bildirdi.

GECE KULÜPLERİ

 Ankara Vergi Dairesi Başkanı Candan, bayram sürecinde, öncelikle gazino, bar, pavyon, gece kulüpleri, içkili lokantalar, oteller ve benzeri işletmelerin "gece denetimine" tabi tutulacağını belirtti. Bu yerlerin denetimi için özel ekipler oluşturulduğunu dile getiren Candan, 4 araç ve 21 personelin görev yapacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!