Mali polis seriye geçti

Güncelleme Tarihi:

Mali polis seriye geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri bir şebekenin Altındağ, Yenimahalle ve Çankaya’da kiraladığı depolara operasyon düzenledi.

51 bin 413 paket kaçak sigara, 8 bin 509 cep telefonu aksesuarı, 399 kol saati, bin 180 cinsel gücü arttırıcı hap ve içecek, 60 bin 600 sigara filtresi, 3 bin 895 puro ve 360 parfüm ele geçirildi. Altındağ’dan gelen başka bir ihbarı değerlendiren Mali polis, elinde Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserlerin olduğu belirlenen bir şebekeye operasyon düzenledi. 67 parça tarihi eserle yakalanan beş kişi gözaltına alındı.
İnternet üzerinden e-posta yoluyla özel bir solüsyon yardımıyla kağıtları paraya çevirebildiğini söyleyen Jones Somiya’nın ağına emekli oldukları öğrenilen Cavit U., Davut U. ve Murat K. düştü. 3 kişiye 55 bin dolar karşılığında balya balya kağıtları paraya çevireceğini söyleyen şüpheli kağıtları solisyonlu bir suya batırdıktan sonra yanında getirdiği gerçek parayı müştekilere verdi. Olay yerinden uzaklaşan 3 kişi evlerine döndüklerinde dolandırıldıklarını anladı. Somiya ile telefon yoluyla yeniden bağlantıya geçen 3 kişi kendisiyle AŞTİ’de buluştu. Burada çıkan kavga sonrası olaya müdahale eden polis kavganın  sahte para dolayısıyla çıktığını belirleyince 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından dolandırılan 3 kişi serbest bırakılırken Jones Somiya çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!