Mahkumların eserleri AVM’de sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Mahkumların eserleri AVM’de sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 00:00

Mahkumların cezaevinde yaptıkları resim, bakır işlemeciliği, çiçek ve el sanatları ürünleri Armada Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek.

Haberin Devamı

ANKARA 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’nda İşyurdu Müdürlüğü atölyelerinde çalışan 200 civarı mahkum yaptıkları resim, bakır işlemeciliği, çiçek ve el sanatları ürünlerini Armada Alışveriş Merkezi’nde sergileyecek.

Mahkumlara cezaevinde gümüş, yağlıboya, bakır atölyesi gibi çeşitli hobi çalışma alanları sunuluyor. Bu çalışmaları kapsamında Adalet Bakanlığı tarafından da sigortalanıyorlar. 1 Nolu Cezaevi’nin yaşları 18 ile 60 arasında değişen mahkumlarının eserleri 15 Nisan tarihine kadar Armada Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek. Eserlerin satışlarından elde edilecek gelirler de harçlık olarak mahkumlara verilecek.

Amaç yeniden kazandırma

İşyurdu Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada sergi ve atölye çalışmalarıyla ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarında meslek ve sanatlarının korunup geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu doğrultuda meslek sahibi olmayanlara meslek öğretilmesi, boş vakitlerinin değerlendirilmesi ile atıl durumdaki iş gücünün yurt ekonomisen katkıda bulunması, kendilerine maddi bir destek ve sigortalı olabilme olanağının sğlanması, infaz süreçlerini suç işlemeden edindikleri meslek doğrultusunda iş yaparak topluma yeniden kazandırılması amaçlanmıştır. İş yurdu faaliyetlerinde son yıllarda kaydedilen gelişmelerle üretime katılan hükümlü ve tutuklu sayısı artmış, kaliteli ürünler ortaya çıkmıştır. Hükümlü ve tutuklularca üretilen resim, bakır, yapay çiçek ve el sanatları ürünleri beğeni toplamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!