Mahkumların babası Duyar

Güncelleme Tarihi:

Mahkumların babası Duyar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 00:00

Türkiye genelinde ÖSS’ye girecek mahkumlara hazırlık kitabı dağıtarak kamuoyunda büyük takdir toplayan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Cezaevlerine giren mahkumların da eğitim hakkı vardır düşüncesiyle proje başladık. Parmaklıklar ardında gençlerimiz kaybolup gideceğine eğitimleri için bir şansları olsun istedik" dedi.

TÜRKİYE’nin dört bir yanında cezaevlerinde bulunan ve ÖSS’ye girecek mahkumlara 4 bin 400 ÖSS kitabı hediye ederek kamuoyunda büyük takdir toplayan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar bu önemli projenin ayrıntılarını Ankara Hürriyet’e anlattı.

"Cezaevlerine giren mahkumların da eğitim hakkı vardır" düşüncesiyle bu projeye başladıklarını belirten Duyar, "Parmaklıklar ardında gençlerimiz kaybolup gideceğine eğitimleri için bir şansları olsun istedik" dedi.

Proje kapsamında Sincan L/1 kapalı cezaevine giderek ÖSS’ye hazırlanan mahkumlarla buluşan Duyar bu görüşmedeki izlenimlerini şöyle anlattı:

"Sincan Cezaevini gezdiğimizde bu projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlama fırsatı buldum. Çok sayıda gencimizin cezaevlerinde olması bizleri üzdü. Ancak gençlerimiz için sadece üzülmek yetmez.

ONLARIN DA EĞİTİM HAKKI VAR

Gerek Adalet Bakanlığı gerekse Ceza ve Tutukevleri çeşitli çalışmalar yürütüyor. Biz de ÖSS’ye hazırlanan mahkumlarımız için bir proje yapalım dedik ve Türkiye genelinde ÖSS’ye hazırlanan yaklaşık 2 bin mahkuma sözle ve sayısal olmak üzere 4 bin 400 kitabı dağıtma kararı aldık. Onların eğitim hakları için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu ediyor. Çünkü hayatta doğru kararlar alınabildiği gibi yanlış kararlar da alınabiliyor. Önemli olan bu kararlardan dersler alabilmek. Bizler de bu projeyle hatalarından dersler alan mahkumlara bir nebze olsun faydamız olsun istedik. Sincan Cezaevi’nde mahkumlarla sohbet ettik. Hemen hepsinin pişmanlıkları olduğunu ve hayata karşı umutları olduğunu gördüm. Onların ÖSS’yi kazanmasında bu kitapların faydası olaursa mutluluğumuz bir kat daha artacak."

Türkiye genelinde dev proje

YENİMAHALLE Belediyesi’nin hazırladığı proje kapsamında Ankara’daki Ceza ve Tevkif evlerinde kalan ve 2008’de ÖSS’ye müracaat etmiş mahkumlara soru bankası kitapları dağıtıldı. Ankara’da ÖSS’ye müracaat etmiş mahkum sayısı 200. Yenimahalle Belediyesi hazırlıklarını Türkiye genelinde ÖSS’ye girecek 2 bin mahkum için yaptı ve 4 bin 400 ÖSS’ye hazırlık kitabını dağıtmak için kolları sıvadı. Başkan Duyar, "Türkiye genelindeki mahkumlar da bu hizmetten yararlansın istedik. Biz de bu noktadan hareketle projeyi Türkiye’ye yaydık" dedi.

Mahkum yakınlarından teşekkür

PROJENİN başladığı andan itibaren büyük ilgi gördüğünü ve özelikle mahkum yakınlarından teşekkür mektupları aldıklarını söyleyen Duyar, "Projemiz başladığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Mahkum yakınları ve mahkumlarımız teşekkür mektupları yolladı. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha çok mahkumun ÖSS’yi kazanacağını umuyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!