M. Ali Aybar ODTÜ’de sempozyumla anılacak

Güncelleme Tarihi:

M. Ali Aybar ODTÜ’de sempozyumla anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2007 00:00

Tarih Vakfı ve Güllü Aybar’ın işbirliği ile düzenlenen 11. Mehmet Ali Aybar’ı Anma Sempozyumu, "Politik, Toplumsal ve Kültürel Özne Olarak Aydın" temasıyla İstanbul’un ardından Cuma günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Tarih Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, sempozyum, aydın olmayla ilgili felsefî, epistemolojik, tarihsel, politik ve toplumsal perspektiflerden açılım sağlamayı amaçlıyor. Aydın kavramının bugün ifade ettikleri, aydının toplumsal ve siyasal hayattaki işlevi, demokrasi ve insan hakları çerçevesinde aydının sorumluluğu, Türkiye özelinde hayat bulan aydın tipolojisinin sınırları, Türkiye İşçi Partisi eski Başkanı Mehmet Ali Aybar özelinde aydın kavramının düşünsel ve eylemsel unsurları, Aybar-Boran (Behice) ayrışmasının kuramsal temelleri, sol aydın ve Kürt sorunu gibi sorunsallar sempozyumda tartışılacak.

ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Başkanı Levent Korkut, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, ODTÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Mesut Yeğen ve "Bir siyasal düşünür olarak Mehmet Ali Aybar" isimli kitabın yazarı Barış Ünlü’nün konuşmacı olarak katılacağı sempozyum, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Çobanoğlu Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!