Lucas formayı bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Lucas formayı bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2019 14:26

Gençlerbirliği’nin Brezilyalı savunmacısı, ilk devrede tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde 2018-2019 sezonu ilk devresinde 16 takımda 90 yabancı oyuncu forma giyerken, Altınordu ile Eskişehirspor’da yabancı futbolcu mücadele etmedi. Gençlerbirliği’nin Brezilyalı savunmacısı Lucas Claro, 17 maçın tamamında, 90 dakika sahada kalan 3 yabancı oyuncudan biri oldu. 
Takımların 28 futbolcudan oluşan kadrolarında 10 yabancı oyuncuya şans verebildiği Birinci Lig’in 2018-2019 sezonu ilk devresinde, 16 takımda 90 yabancı oyuncu şans buldu.
Adana Demirspor ile Osmanlıspor’un 8 yabancıya şans verdiği ligde, Adanaspor, Gazişehir Gaziantep, Gençlerbirliği, Giresunspor ve İstanbulspor 7, Altay 6, Balıkesirspor Baltok, Boluspor, Elazığspor ve Ümraniyespor 5, Afjet Afyonspor, Denizlispor ve Hatayspor 4, Kardemir Karabükspor ise 1 yabancı futbolcu oynattı.
En golcü Marco Paixao
Ligde atılan 376 golün 108’i yabancı futbolculardan geldi. 38 yabancı oyuncunun gol sevinci yaşadığı ligde, 12 gole ulaşan Altay’dan Marco Paixao en golcü ismi oldu. Adana Demirspor’da Mitrovic, Balıkesirspor Baltok’dan Vukovic ve Gençlerbirliği’nde Luccas Claro tüm maçlarda 90 dakika forma giydi. Bin 530 dakika sahada kalan bu oyuncuları, Bin 517 dakikayla Boluspor’dan Akabueze, bin 507 dakikayla Adana Demirspor’dan Pote, Bin 493 dakikayla İstanbulspor’dan Cajic izledi.

Haberin Devamı

GENÇLER'DE MORALLER YERİNDE

SPOR Toto Birinci Futbol Ligi’nin ilk devresini 41 puanla lider geçen Gençlerbirliği, devre arası kampı için geldiği Belek’te kampın ikinci gününü tamamladı. Sabah bölümünde dayanıklılık çalışması yapan futbolcular, akşam antrenmanında ise pas çalışması ve dar alanda oyun oynadı. Antrenmanların neşeli geçtiği gözlemlenen Gençlerbirliği’nde, pilot takım Hacettepe’den stoperler Rahmi Can Karadaş ve Arda Kızıldağ da Belek kampına götürüldü.
12 Ocak’a kadar sürecek kamp çalışmaları kapsamında kırmızı-siyahlılar, 8 Ocak’ta Macaristan’ın MTK Budapeşte takımı, 10 Ocak’ta TFF İkinci Lig ekiplerinden Samsunspor ile özel maçlarda karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!