Ligin tepesinde zorlu kapışma

Güncelleme Tarihi:

Ligin tepesinde zorlu kapışma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2021 19:37

Aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u gol farkı ile takip eden sarı-lacivertliler, kritik virajı da kayıpsız dönme hedefinde. Eyüp Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Yasin Kol yönetecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nin 11. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta, MKE Ankaragücü, deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşacak. Eyüp Stadı’nda bugün sat 19.00’da başlayacak zorlu müsabakayı hakem Yasin Kol yönetecek.
Bu maç öncesinde; Ankaragücü 24 puanla ikinci, Eyüpspor ise 20 puanla üçüncü sırada.
2 takım hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur karşılaşmalarına çıkarken, Ankaragücü, Somaspor’u, Eyüpspor da Bucaspor 1928’i aynı skorla 2-0 yenip, adlarını 4. tura yazdırma başarısı gösterdi.
Eyüpspor, ligde oynadığı son 4 maçta yenilmedi. Ankaragücü ise deplasmanda 4 maçtır kazanıyor, deplasmanda 5 maçtır kaybetmiyor. Toplamda 4 maçtır kazanan sarı-lacivertliler, lig başından bu yana oynadığı 10 maçtır kaybetmiyor.

İKİLİ REKABETTE ÜSTÜN TARAF

2 takım, Ankaragücü’nün TFF 2. Futbol Ligi’nde mücadele ettiği sezonlarda 6 kez karşı karşıya geldi. Başkent ekibi, bu maçların 5’ini kazanırken, bir maçtan Eyüpspor galip ayrıldı. Taraflar bu süreçte hiç berabere kalmadı. Bu karşılaşmalarda Ankaragücü 15 gol atarken, kalesinde sadece 4 gol gördü. İki takımı karşı karşıya getiren ilk mücadele, 15 Eylül 2013 tarihinde oynanırken, Ankaragücü rakibini deplasmanda 6-0 gibi tarihi bir skorla yendi. Takımlar, son kez 2016-2017 sezonunda yine 2. Lig’de karşılaştı. Başkent temsilcisi, rakibini 2-0 ve 1-0’lık skorlarla mağlup etti. Ankaragücü, bugünkü müsabaka öncesinde oynadığı son 5 resmi maçını da kazanırken, Eyüpspor aynı dönemdeki 5 maçta; 3 galibiyet 2 de beraberlik alıp, yenilgi yüzü görmedi.
Bu sezon Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden Eyüpspor, geride kalan haftalarda 2 kez sahayı yenik terk ederken, bunları kendi sahasındaki maçlarda yaşadı.

RAKİP TAKIMIN FORVETİ TANIDIK

Ankaragücü, ligde geride kalan 10 maçta; 19 gol atıp, 6 gol yerken, her iki alanda da lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile çekişiyor. Eyüpspor ise 17 kez yaşadığı gol sevinci ile bu kategoride başarılı ekipler arasında. Ancak mor-sarılı ekip, kalesini korumada aynı oranda başarılı değil. İstanbul temsilcisi, 10 maçta kalesinde 12 gol gördü.
Eyüpspor’un forvetleri ve aynı zamanda takımın golcüleri, tanıdık isimler. Ankaragücü ve Türk futbolunun golcü isimlerinden Umut Bulut, ilerlemiş yaşına rağmen Eyüpspor’un başarısı için mücadele ediyor ve şu ana kadar 5 gol atmış durumda. Geride kalan sezon Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu da Eyüpspor’un etkili diğer ismi. Stancu, 10 maçta 3 kez fileleri havalandırdı.
Ankaragücü’nün en etkili hücum silahı ise 7 golle, krallık yarışının da zirvesinde yer alan Eren Derdiyok. Savunmada görev yapan Yusuf Abdioğlu 4 golle öne çıkarken, Owusu 2 golle kendisini izliyor.
Ankaragücü, bu maçın ardından ligin 12. haftasında, şu an liderlik koltuğunda oturan Bereket Sigorta Ümraniyespor ile kendi evinde karşılaşacak.

Haberin Devamı

CUMHURİYET COŞKUSU

Haberin Devamı

Başkent kulüpleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ankaragücü’nün teknik kadro ve oyuncuları idman sahasında, Türk ve Ankaragücü bayrakları açarken, kulüp internet sitesinden yayınlanan mesajda;
“29 Ekim 1923 tarihinde, Ankaragücü futbolcularının Ankara Kalesi’nden yaptığı top atışıyla Cumhuriyet ilan edildi. Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadeleri kullanıldı.
Gençlerbirliği de kulüp resmi hesabından, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” mesajını paylaştı.

 

Haberin Devamı

BAŞKENT EKİPLERİ 5 HAFTANIN LİDERİ

Spor Toto 1. Lig’de son 5 haftaya bakıldığında zirvede başkent takımları yer alıyor.
Ankaragücü ve Gençlerbirliği, ligde oynadıkları son 5 maçta 13’er puan topladı. İki takım; son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
Ankaragücü; 5 maçlık periyotta Bursaspor’u 4-0, BŞB. Erzurumspor, Bandırmaspor ve Manisa FK’yı 2-1 yenerken Menemenspor ile 2-2 berabere kaldı.
Gençlerbirliği ise Altınordu’yu 3-2, Boluspor’u 1-0, Balıkesirspor’u 2-0 ve Kocaelispor’u 2-1 yenerken, Samsunspor ile 2-2 berabere kaldı.
Takımların son 5 maçlarına bakıldığında 13’er puan toplayan Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ni, 12’şer puan alan Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Kocaelispor izliyor. Bu iki takım son 5 maçında, 4 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bandırmaspor ile Kocaelispor, bu mağlubiyetlerini, Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ne karşı yaşadı.
Son 5 maçlık periyotta; BŞB Erzurumspor ve Bursaspor 10, Ümraniyespor ise 9 puan topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!