Ligin dibine indiler

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibine indiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2020 22:55

İki maçı eksik Ankaragücü bir puanla son sırada, bir maçı eksik Gençlerbirliği ise 4 puanda. Kırmızı-siyahlılar, bir galibiyet alırken, sarı-lacivertliler henüz 3 puanla tanışamadı.

Haberin Devamı

Süper Lig coronavirüs salgınının etkisi altında 6. haftasını geride bırakırken, bu kulvarda Başkenti temsil eden ekiplerin sezon başlangıç performansı tatmin edici olmadı. 6 hafta sonunda, iki takım ligin dibinde kaldı.
Transfer yasağını ligin başlamasına kısa bir süre kala kaldıran ve yenilenmiş kadrosu ile sezona giriş yapan Ankaragücü, 4 maç oynarken, henüz galibiyet alamadı.
Ligin ikinci haftasını bay geçen sarı-lacivertlilerin, geçen hafta sonu oynaması gereken Atakaş Hatayspor mücadelesi, rakip takımda çok sayıda pozitif vaka olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ankaragücü, geride kalan sürede oynadığı 4 maçta; 3 yenilgi ve bir beraberlik alıp, bir puan topladı ve 21. sırada kaldı. Ankaragücü ligin 7. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Sezona sahasındaki BŞB Erzurumspor yenilgisi ile giren, ikinci haftayı bay geçen, milli maçlar nedeni ile verilen aranın ardından oynadığı Çaykur Rizespor maçında hem saha içindeki hem de VAR’ın başındaki hakemlere takılan sarı-lacivertliler, Hatayspor karşılaşmasını da sağlık sebeplerinden ötürü oynayamayınca, bir türlü ritmini bulamadı.

Ligin dibine indiler


GENÇLER’E ARA İYİ GELMEDİ

Transfer sezonunda harcama limiti nedeniyle hareket alanı daraldığı için kadro yapılanmasında tam olarak istediklerini yapamayan Gençlerbirliği cephesinin de lig başlangıç çizgisi taraftarı mutlu etmedi. Ligin üçüncü haftasını bay geçen kırmızı-siyahlılar, ardından Beşiktaş’ı deplasmanda yenip, moral kazanırken, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından beklemediği saha sonuçları ile karşılaştı. Gençlerbirliği, önce kendi sahasında Yukatel Denizlispor’a ardından da deplasmanda Yeni Malatyaspor’a yenilerek, bir maç iksiği ile 4 puanda kadı. Şimşekler, çıktığı 5 maçta; bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Gençlerbirliği, ligin 7. haftasında kendi sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Ligin dibine indiler


DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Mete Işık 2-1 kaybettikleri maç sonrası yaptığı değerlendirmede, Yeni Malatyaspor’u iyi analiz ederek, karşılaşmaya hazırlandıklarını belirtti.
Yenilgiden dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Işık, şöyle konuştu:
“Defansın arkasına atılan toplarda, gerekli önlemi aldık ve çok pozisyon vermedik. Duran toplarda da futbolcu arkadaşlarımıza gerekli görevleri vermiştik, bütün hafta çalıştık. Futbol hatalar oyunu, o gollerde hatalıyız. İki golde de hata yaptık ve gol yedik. 1-0 öne geçtikten sonra yenilmememiz gerekiyordu. Malatyaspor’u da kutluyorum. İyi çalışıyoruz ama demek ki bu çalışmamız yeterli değil, daha çok çalışmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Bundan sonraki maçlarda hata yapmamaya bakacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!