Ligin ateşi çok yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Ligin ateşi çok yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 14:46

Lider MKE Ankaragücü’nün, kendi sahasında Eyüpspor’a kaybetmesi ile üst gruptaki takımların iştahı kabarırken, heyecan iyice tırmandı. Sıralamada tehlike hattına yığılan ekipleri ise tedirgin edici bir süreç bekliyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 30. hafta geride kalırken, alınan sonuçlar hem ligin tepesinde hem de dibinde dengeleri değiştirdi. Zirve yarışı ile kümeye tutunma mücadelesi, son 8 haftaya girilirken tam anlamıyla tavan yaptı.
Ligin lideri MKE Ankaragücü, kazansa belki de fişi çekebileceği müsabakada Eyüpspor’a kendi sahasında 3-2 yenilirken, takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un önünde 3 puanlık farkla koltuğunda oturmayı sürdürüyor. Rakiplerine göre büyük bir avantajı elinde bulunduran Ankaragücü’nün yenilgisi, üst gruptaki takımların iştahını kabartırken, heyecanı farklı bir boyuta taşıdı.
Haftayı beraberlikle kapatan ikinci sıradaki Bereket Sigorta Ümraniyespor 56 puanda. Royal Hastanesi Bandırmaspor, kritik maçta Yılport Samsunspor’u deplasmanda 1-0 yenerek, 52 puana ulaştı ve Süper Lig’e direkt yükselmeyi sağlayan ikincilik derecesi için rakibine biraz daha yakınlaştı. Hafta sonunda, ligin lideri Ankaragücü ile ikincisi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un karşılaşacak olması tabloya daha farklı bir anlam yüklüyor. Bandırmaspor’un kendi sahasında Beypiliç Boluspor’u yenmesi durumunda, 2 takımın maçından çıkacak sonuç, sonraki süreçte zirve yarışına ayrı bir hava getirebilir.
Ligin kalan bölümünde, play-off grubu yarışı çetin geçecek. Bitime 8 maç varken, 3 puanlı sistemde çok farklı senaryolar yaşanabilir ancak mevcut tabloda; Royal Hastenesi Bandırmaspor, Eyüpspor, İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor avantajlı konumda. 48 puana sahip İstanbulspor, bir maçı eksik olduğu için grupta bir adım daha öne çıkıyor. Rakiplerinin hatasını kollayan 42 puanla 7. basamaktaki Yılport Samsunspor’un da bir maçının eksik olması, kırmızı-beyazlı ekibin derincini yüksek tutmasını sağlıyor. Ligin en kritik döneminde, tepedeki takımlar (İstanbulspor hariç) hepsi birer haftayı maç yapmadan geçecek.

10 TAKIMIN PUANI BİRBİRİNE ÇOK YAKIN

11 puanla son basamakta bulunan Balıkesirspor, kalan süreçte sadece maçlarını tamamlamak için sahaya çıkacak. 28 puanı bulunan Bursaspor için de işlerin çok daha zor olduğunu söylemek mümkün.
Play-off grubunun hemen altında 40 puana sahip Manisa FK’dan sonra sıralanan 10 takım ise tehlikeyi, puanı ve yerine göre farklı şiddette hissediyor. Son bölümdeki sonuçlar, ligde kalma puan barajının 42-43’e çıkabileceğini işaret ediyor. Adanaspor 38 puanla bu grubun en üstünde ancak turuncu-beyazlılar, kritik süreçte bir kez dinlenecek. Son hafta maçlarında, Altaş Denizlispor’un deplasmanda Kocaelispor’u 5-1 yenmesi, Altınordu’nun kendi sahasında Adanaspor karşısında 2-0 kazanması, bu bölgedeki gerilimi iyice tırmandırdı.
Kendi sahasında Bursaspor’u 2-1 yenerek 38 puana ulaşan Keçiörengücü, rakiplerine göre küçük de olsa bir avantaja sahip. Son 2 maçını berabere tamamlayıp (Kocaelispor ve İstanbulspor) 35 puana gelen Gençlerbirliği, kendisi ile aynı puana sahip, (Beypiliç Boluspor, Tuzlaspor ve Nasadoge Menemenspor’un ardından averajla 14. sırada. 4 takımın bir alt kademeye ineceği ligde 34 puanlı Altınordu, düşme hattının bir basamak üzerinde ancak kırmızı-lacivertliler de bir hafya bay geçecek.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ FİKSTÜR AVANTAJINA SAHİP

Haberin Devamı

59 puanlı lider Ankaragücü, kalan 7 maçının 5’ini Ankara’da oynama avantajına sahip. Sarı-lacivertliler, bu süreçte lige veda maçları oynayan Balıkesirspor ile deplasmanda karşılaşırken, ligin son haftasında derbi de Keçiörengücü’ne rakip olacak.

3 takımın kalan maçları:

MKE Ankaragücü (59 puan)

Ümraniyespor (d)
Adanaspor
Altınordu
Balıkesirspor
Samsunspor
(bay)
Boluspor
Keçiörengücü (d)

Keçiörengücü (38 puan)

Gençlerbirliği (d)
Denizlispor
Ümraniyespor (d)
Menemenspor
Bandırmaspor (d)
Manisa FK
BB Erzurumspor (d)
Ankaragücü

Gençlerbirliği (35 puan)

Keçiörengücü
Tuzlaspor (d)
Bursaspor (d)
Bandırmaspor
Denizlispor (d)
BB Erzurumspor
Menemenspor (d)
Ümraniyespor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!