Lider yılmadı zirvede kaldı

Güncelleme Tarihi:

Lider yılmadı zirvede kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2022 01:49

Sarı-lacivertliler, Aatıf ile öne geçti. Bammou skora eşitliği getirdi. Devre biterken Owusu atılınca dengeler değişti. Ümraniyespor 2. yarıda Mrsic’in penaltında üstünlüğü yakalasa da Yasin son bölümdeki golüyle takımına bir puan kazandırdı.

Haberin Devamı

Stat: Belediye
Hakemler: Ümit Öztürk (*), Baran Eraslan (**), Ali Can Alp (**)
BS Ümraniyespor: Burak (**), Serkan (**) (dk. 74 Mustafa *), Alim (**), Glumac (**), Ercan (**) (dk. 74 Faruk *), Oğuz (**), Kartal (**), Mrsic (**) (dk. 63 Napolioni *), Onur (**) (dk. 85 Hasic), Bammou (**), Del Valle (**) (dk. 85 Camara)
MKE Ankaragücü: Akın (*), Erdem (*) (Dk. 63 Ariyibi ***), Yusuf (**), Sinan (**), Yasin (***), Murat (**), Abdullah (*) (dk. 71 Cem), İshak (*) (dk. 57 Şahverdi **), Zahid (*)(Dk. 46 Ali Kaan **), Aatif (**) (dk. 57 Geraldo ***), Owusu (*)
Goller: dk. 10 Aatıf, dk. 83 Yasin (Ankaragücü), Dk. 32 Bammou, dk. 54 Mrsic (penaltıdan)(Ümraniyespor)
Sarı kartlar: Oğuz, Ercan, Faruk (Ümraniyespor), Erdem, Murat (Ankaragücü)
Kırmızı kart: DK. 42 Owusu (Ankaragücü)

Spor Toto 1. Lig’in lideri ile takipçisini karşı karşıya getiren zorlu müsabakada Ankaragücü ile Ümraniyespor 2-2 berabere kaldı.
Maça ön alanda baskı ile başlayan Ankaragücü, 10. dakikada öne geçti. Owusu’nun pasında Aatıf, ceza alanı içinde topla buluştu. Tecrübeli oyuncunun çapraz pozisyonda attığı şut kaleci Burak’ın müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-0.
Ümraniyespor 32. dakikada skora dengeyi getirdi. Alim’in savunmanın arasına atttığı pasa Bammou hareketlendi. Faslı oyuncu, kalesini gereksiz yere terk eden Akın’ı geçip, çok dar açıdan güzel bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Yusuf’un çizgi üzerindeki son çabası yeterli olmayınca meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1.
38. dakikada Del Valle’nin ceza alanı dışında, çaprazdan attığı şut direğin yanından auta gitti.

İKİNCİ YARI TEMPOLU BAŞLADI

2. yarının başında Ümraniyespor iki önemli pozisyonu değerlendiremedi. Önce, Onur’un pasını Mrsic elverişli pozisyonda kafayla dışarı yolladı. Bir kaç dakika sonra bu kez Kartal’ın serbest vuruştan gelen pasına Glumac istediği gibi vuramadı.
Ankaragücü, 53. dakikada mutlak golü kaçırdı. Murat Uçar bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kalesinden çıkan Burak, Murat’ın şutunu önledi.
Dönen atakta Ümraniyespor golü buldu. Onur, ceza alanı içinde Yusuf’un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakemin verdiği penaltıyı, Mrsic ağalara gönderip takımını 2-1 öne geçirdi.
66. dakikada Geraldo’nun şutunu kaleci Burak çeldi. 73. dakikada bu kez Sinan’ın kafa vuruşunu, üst direğin de yardımı ile kamlici Burak çeldi.
Ankaragücü, 83. dakikada beraberliği yakaladı. Ariyibi, ceza alanı içinde topu geriye çıkardı. Yasin, düzgün bir vuruşla topu kaleye gönderdi: 2-2.

Haberin Devamı

NOTLAR:

BANDIRMA TEPEYE YAKLAŞIYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü, rakibi ile 4. kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler, son anlarda bulduğu golle ikinci kez berabere kalırken, rakibine ikili rekabette ilk kez galip gelme sevinci yaşatmadı. Sezonun ilk yarısında Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 3-0 kazanan Ankaragücü rakibine rövanşı vermezken, aradaki 3 puanlık farkı korumayı başardı. İki takımın son bölümdeki puan kayıpları sonrasında, üçüncü basamaktaki Bandırmaspor (55), Ümraniyespor (57) Ankaragücü (60) puan farkını daraltmayı sürdürdü.

SORKUNLU’YU UNUTMADILAR

Ankaragücü futbolcuları, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında ısınmak için sahaya, üzerinde kısa süre önce hayatını kaybeden sarı-lacivertli taraftarlardan Serkan Sorkunlu’nun fotoğrafının yer aldığı siyah forma ile çıktı.

Haberin Devamı

PARA CEZASI KESİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) MKE Ankaragücü ile ilgili cezaları belli oldu.
Kurul, Ankaragücü ile Eyüpspor arasında oynanan müsabakada, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 24 bin TL ceza kesti.
Ankaragücü kulüp doktoru Mehmet Mesut Çelebi ise aynı müsabakada, hakemlere yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi maçta soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 6 bin 500 TL ceza aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!