Lider sol şeritte

Güncelleme Tarihi:

Lider sol şeritte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2013 01:11

Sarı-lacivertliler, Pazarspor’u 5-0 ile geçip, üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

BAŞKENT EKİBİ, BU SEZON KENDİ SAHASINDAKİ EN FARKLI ZAFERE ULAŞTI.

İlk 40 dakikalık bölümünde oyun orta alanda sıkışıp kalırken, devrenin son 5 dakikasında skor tabelası 3 kez değişti. Önce Levent sahne aldı, ardından da Umut Nayir farkı ikiye çıkardı. Kaan, durumu 3-0 taşırken, devre bitti. İkinci yarıda Umut Nayir farkı iyice açarken, gol perdesini Emre Taşdemir kapattı.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Yavuz Çetin (***), Felat Keleş (**), Sezgin Altun (*)
ANKARAGÜCÜ: Gökan Akkan (***), Orhan (***), Gürkan (**) (Dk. 76 Aydın **), Volkan (***), Onur (***)-Gökhan Erdoğan (***), Selim (***), Harun (***), Kaan (***) (DK. 75 Emre ***)-Levent (***) (‘Dk. 86 Batuhan), Umut (***)
PAZARSPOR: Fethi (*)- Aykut (*), Erdinç (*), Yasin (*), Ulaş (*)- Muhammed Burak (*) (Dk. 64 Evren *), Ali (*)(dk. 71 Adem *), İsmail (*), Aydın (*) (Dk. 46 Semih *), Hacı (*)- Feyyaz (*)
GOLLER: Dk. 41 Levent, Dk 44 ve 62 Umut Nayir, Dk. 45 Kaan, Dk. 88 Emre (Ankaragücü)
SARI KARTLAR: dk. 48 Kaan, Dk. 78 Aydın (Ankaragücü), Dk. 54 Ulaş (Pazarspor)

Haberin Devamı

İkinci Lig Kırmızı Grubun lideri Ankaragücü, beşinci vitese takıp, sol şeridi kapadı. Oynadığı son 4 maçı kazanan sarı-lacivertliler, sahasında taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak oynadığı karşılaşmada Pazarspor’u 5-0 yenip, seriyi 5 maça çıkardı.
25. dakikada taçtan gelen topu Ankaragücü defansı uzaklaştıramayınca ceza alını dışında topu önünde bulan Aykut’un sert vuruşu direğin üstünden dışarı çıktı.
30. dakikada ceza alanı çizgisi üzerinde Gürkan topu sektirince araya giren Hacı Şükrü’nün kalecinin üzerinden yaptığı vuruştan sonuç çıkmadı.
37. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruş sonrası Feyyaz kafa ile topu kale sahasına çevirdi müsait pozisyondaki Muhammed Burak’ın kafa vuruşunu kaleci Gökhan çelmeyi başardı.
Ankaragücü, ilk ciddi atağında golü buldu. 41. dakikada Harun’un ortaladığı topu Umut Nayir kafa ile indirdi. Kale sahası içerisinde topa dokunan Levent meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
44. dakikada Umut Nayir farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına atılan topla kaleci ile karşı karşıya kalan Umut Nayir, kalecinin üstünden aşırtma bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti.
45. dakikada Ankaragücü Kaan’la bir gol daha buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Kaan yerden sert bir vuruşla keleci Fethi’yi bir kez daha mağlup etti. İlk yarı Ankaragücü’nün 3-0 üstünlüğünde kapandı.
62. dakikada, fark 4’e çıktı. Kaan’ın ortaladığı topu Umut Nayir, ön direkte kafayla ağlara yollayıp, skoru 4-0’a getirdi.
88. dakikada, savunmadan uzatılan pası alan Emre, rakip alanı tek başına geçip, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi ve maçın sonucunu 5-0 olarak belirledi.

Notlar:

Haberin Devamı

3 farklı isimle çıktı

Geride kalan hafta Kızılcahamaspor’u deplasmanda 2-1 yenen Ankaragücü, Pazarspor maçına bu karşılaşmadan 3 değişik isimle çıktı. Sarı kart cezalısı Serhat Gürpınar ile birlikte Serkan Şirin ve Teoman, bu maçta 18 kişilik kadroya giremedi. Onların yerine ilk 11’de Volkan Geyik, Harun Aydın ve Gökhan Erdoğan, görev yaptı. Aydın Toscalı ise ilk kez 18 kişilik kadroda yer aldı. Taraftarın büyük ilgi gösterdiği oyuncu, ikinci yarıda oyuna dahil olup, kaptanlık bandını taktı.

Statta kart turu

Ankaragücü yönetimi, Pazarspor maçında farklı bir uygulama yaptı. Geride kalan hafta Finansbank ile taraftar kart anlaşması yapan sarı-lacivertliler, bu karşılaşmadan önce stat çevrisinde tur atıp, taraftarları kart alma konusunda teşvik etmeye çalıştı. Başkan Mehmet Yiğiner ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve banka yetkilileri tek tek stat giriş kapılarında taraftarlara kartı tanıttı.

Haberin Devamı

Golcüler iş başında

Ankaragücü, Pazarspor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca giderken, golcüler yine iş başındaydı. Sarı-lacivertli ekibin en çok gol atan iki oyuncusundan biri olan ve geçen hafta Kızılcahamam deplasmanında galibiyet golünü atan Levent Kale, Pazarspor maçında perdeyi açtı. Umut Nayir ise ikinci golü rakip ağlara gönderip, takımını rahatlattı.

İç sahada en farklı skor

Ligde, bu maça çıkana kadar 8 maçta 6 galibiyet alan Ankaragücü, Pazarspor’u yenerek bu sayıyı 7’ye yükseltirken, iç sahada da en farklı galibiyeti elde etti. Diyarbakır Belediye, Altınordu ve Nazilli Belediye’yi içerde 2-1 ile geçen Başkent ekibi, Güngören’e 1-0 kaybetmişti. Ankaragücü ligdeki en farkı galibiyetini ise deplasmanda Eyüpspor’u 5-0 yenerek elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!