Lider Eryaman’da çarpıldı

Güncelleme Tarihi:

Lider Eryaman’da çarpıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2022 01:13

Gergin geçen maçta İstanbulspor Ethemi’nin golü ile öne geçti. 2. yarının başında rakip takımdan Ologo kırmızı kart görürken, sarı-lacivertliler bu avantajı değerlendiremedi. Konuk takım uzatmaları, kalecisi de atıldığından 9 kişi tamamladı.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Furkan Aksuoğlu (*), Serdar Diyadin (*), Burak Cansız (**)
Ankaragücü: Akın (**), Erdem (***), Yusuf (**), Sinan (**), Yasin (*) (dk. 74 Pinto *), Murat (*) (dk. 74 Geraldo *), Abdullah (*) (dk. 80 Hasan Hüseyin *), Ali Kaan (**) (Dk. 46 İshak *) , Zahid (*), Owusu (*), Eren (*) (dk. 89 Cem)
İstanbulspor: Alperen (**), Oğuzhan (***), Ologo (**), Mehmet (****), Ali Yaşar (***), Topalli (***), Ferhat (***) (dk. 86 Muhammed), Melih (***), Eslem (**) (Dk. 59 Okan **), Ethemi (***) (dk. 86 Cajic), İbrahim Yılmaz (*) (dk. 65 Emir Kaan **)
Gol: dk. 23 Ethemi (İstanbulspor)
Sarı kartlar: Yusuf, Abdullah (Ankaragücü), Ferhat, Ali Yaşar (İstanbulspor)
Kırmızı kart: Dk. 56 Ologo, dk. 90+5 Alperen (İstanbulspor)

Spor Toto 1. Lig’in lideri Ankaragücü, 24. haftanın kritik maçında İstanbulspor’a 1-0 yenilip, zirve yarışında ağır bir yara alırken, bu sezon kendi sahasında ilk kez yenildi.
Maçın 8. dakikasında kaleci Alperen’in hatası sonucunda, Eren topu kaptı. Tecrübeli oyuncu, topu ayağından çıkarmakta gecikince takımı adına önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
İstanbulspor, 23. dakikada öne geçti. Ankaragücü’nün kullandığı serbest atış, savunmanın uzaklaştırması sonucu baskın hücuma döndü. Eslem, topu sürüp yanında hareketlenen Ethemi’ye bıraktı. Ceza sahasına giren Ethemi, yerden bir vuruşla topu uzak köşeden ağlara gönderdi: 0-1.
Ethemi’nin golden sonraki sevinç hareketi tribünlerden tepki çekerken, saha içindeki tansiyon da yükseldi. Mücadelenin dozunun arttığı anlarda tartışmaya açık pozisyonlar yaşandı.
İlk yarının son anlarında tempo müthişti. 45. dakikada Ali Kaan’ın sağ kanttan yaptığı ortaya, Eren çok iyi yükseldi. Etkili kafa vuruşu kaleye doğru giderken, kaleci Alperen son bir hamle ile nefis uzanıp, kornere çeldi. Devre, konuk takımın 1-0’lık üstünlüğü ile geçildi.

RAKİP UZUN SÜRE EKSİK OYNADI

Maçın 56. dakikasında kaleci Alperen’in büyük hatası sonucunda, Ologo’ya çarpan top Eren’in önünde kaldı. Ologo, rakibini ceza alalına girerken düşürünce, hakem bariz gol şansını önlediği gerekçesi ile Ologo’yu kırmızı kartla oyun dışına yolladı.
Sonraki bölümde Ankargücü, eksik kalan rakibinin üzerinde baskı kurarken, çok fazla net pozisyon üretemedi. Müsabakanın son bölümü ise gerilim filmi gibiydi. Sakatlıklar ve tartışmalar nedeni ile maç çok fazla dururken, rakip takım kalecisi Alperen uzatmalarda oyundan atılınca, kaleye, stoper Mehmet geçti. 3-4 dakikalık bölümde çabalar yetmeyince, Ankaragücü maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

NOTLAR:

Haberin Devamı

GALİBİYET SERİSİ BİTTİ

Ligde 6 maçtır kazanan MKE Ankaragücü’nün serisi İstanbulspor karşısında bitti. İstanbulspor ise oynadığı 5 maçında, 5. galibiyetini aldı.
Türk futbolunun iki köklü kulübü, 52. kez karşılaşırken, İstanbulspor, 8. kez kazandı. Sarı-lacivertliler, 23 galibiyette kaldı. 23 maçta ise eşitlik vardı. Sarı-siyahlılar, dünkü sonucun ardından deplasmanda 3. kez rakibini yenmeyi başardı. 2 takım arasında oynanan son 4 maçı kazanan Ankaragücü, bu süreçte rakibine ilk kez yenildi. İstanbulspor, kendi evinde 1-0 yenildiği rakibinden rövanşı aynı skorla aldı.

 

KEÇİÖRENGÜCÜ PUANI KAPTI

Spor Toto 1. Lig’de tehlikeli bölgenin uzağında kalmak isteyen Ankara Keçiörengücü, 24. hafta maçında, kendisi gibi aynı düşüncelere sahip Beypiliç Boluspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. 2 takım, 90 dakika boyunca gol pozisyonu üretmekte zorlanırken, kaleye isabet eden sadece 2 şut oldu. Boluspor, maçın 18. dakikasında kazandığı penaltı atışını Kemal Rüzgar ile değerlendiremedi. Başkent ekibi bu beraberlik sonrası puanını 28’e yükseltti. Beypiliç Boluspor’un puanı da 28 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!