Levent Üzümcü Nazım'da sahneye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Levent Üzümcü Nazımda sahneye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:34

Levent Üzümcü Nazım'da sahneye çıktı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÜNLÜ oyuncu Levent Üzümcü, Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 'Anlatılan Senin Hikayendir' isimli tek kişilik oyunuyla, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahne aldı. Cengiz Toraman'ın yazıp yönettiği iki perdelik müzikli oyunda Levent Üzümcü, Anadolu insanının öykülerine yer verdi.

BİZ BİRBİRİMİZİN YABANCISI DEĞİLİZ

'Bir insanı tanımak, onun hikayesini bilmektir' diyen Üzümcü, “Her birimizin hikayesi farklı, her birimiz başka iklimlerin çocuklarıyız. Her birimiz başka hayatlar yaşıyoruz doğru. Ama içimizdeki ses diyor ki biz birbirimizin yabancısı değiliz" dedi. İnsanlığın, dayanışmanın, kardeşliğin ve umudun anlatıldığı oyunda, usta oyuncu anlattığı öykülerle tiyatro severleri hem hüzünlendirdi, hem güldürdü.

Tiyatro severler, Bergama Çamköy'de mübadelenin izleri arasında yaşanan aşkları, yitip giden hayatları, Mehmet Dayı ve Adriana'nın hikayesini, Girit'ten Ayvalı'ya Ayvalık'tan Girit'e uzanan bir masal Stafili İbrahim ile Fenerci Ahmet'i ve bir gemi faciasının ardından Yunanistan'da birbirine kavuşan iki kardeş Denizci Barış ile Niko'nun hikayelerini büyük bir keyifle izledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!