Kybele yolculuğunu tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Kybele yolculuğunu tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 00:00

Ankara yapımı ’Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ANKÜSAM bünyesinde yapımı gerçekleştirilen antik çağ gemisi Kybele, üç yıllık yolculuğunu tamamladı.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) bünyesinde yapımı gerçekleştirilen antik çağ gemisi Kybele’nin, 8 Haziran 2009 tarihinde başlayan yolculuğu tamamlandı. Üç yıllık yolculuğunu başarı ile tamamlayan Kybele Gemisi’nin Urla Limanı’na varışı dolayısıyla kutlama gerçekleştirildi.

Karşılama töreni

360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından hayata geçirilen ’Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında imal edilen Antik Kybele Gemisi, Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal başta olmak üzere kalabalık bir topluluk tarafından İskele Limanı’nda karşılandı.

Barış simgesi taç

360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı arkeolog Osman Erkut ve gemi mürettebatına barışın simgesi olan defne ve zeytin yapraklarından yapılmış taç takıldı. Antik dönem asker giysileriyle gemiyi karşılamaya gelen Urla Toprak Sahne Tiyatro Oyuncuları da büyük ilgi gördü. Yolculuk sırasında uğradıkları her limanda ilgi ve sevgiyle karşılandıklarını dile getiren Arkeolog Osman Erkut, yolculuğun gerek Urla’nın gerekse Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Gezi belgesel oldu

Konuşmaların ardından Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal ve 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Arkeolog Osman Erkut’a plaket sunarken, Kybele Gemisi’nin mürettebatına madalya takdim etti. Kutlama etkinliği Kybele Gemisi’nin üç yıllık serüvenini yer aldığı fotoğraf sergisi ve ’Kybele İle Anadolu Denizcilik Tarihine Yolculuk’ belgeselinin gösterimi ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!