Kuzey Ankara 10 yılda 'yıldız' oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ankara 10 yılda yıldız oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:25

Başkan Melih Gökçek’in, “Yabancı konukları buradan geçirirken utandığımız için lafa tutardık” dediği protokol yolu, 10 yılın sonunda Ankara’nın 9. rekreasyon alanı haline geldi. ‘Kuzey Yıldızı’ adı verilen proje, dün düzenlenen renkli bir törenle açıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yapılan Ankara’nın 9. rekreasyon alanı ‘Kuzey Yıldızı’, dün akşam düzenlenen törenle açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğini yaptığı açılışı törenine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TOKİ Başkanı Ergün Turan, millekvekilleri ve çok sayıda Başkentli katıldı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, programında bulunmasına rağmen, Musul’da meydana gelen olaylar üzerine Çankaya Köşkü’nde yapılan zirve nedeniyle açılışa katılmadı.

KONUKLAR GEÇERKEN UTANIRDIK

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi öncesinde Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yabancı konuklarını buradan geçirmekten utandığını anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, “Yabancı konukları buradan geçirirken bölgenin metruk durumundan utandığımız için misafirlerimizi lafa tutardık. Ankara’nın kuzey girişinin çöküntü alanı, şimdi Kuzey’in Yıldızı oldu.

Haberin Devamı

2004’TE BAŞLADI 2013’TE BİTTİ

2004’te Sayın Başbakanımız buradaki gecekonduların arasından geçişi sırasında Türkiye’nin vizyonuna yakışmadığını söyledi ve bu bölge için Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Kanunu adı altında bir kanun çıkarttı. Bu kanun gereği 2005 yılında sürecimiz başladı. 2013 yılına kadar defaatle dava açıldı ve mahkemeler defaatle yürütmeyi durdurma kararı verdiler. Ama bu kararların hepsini aştık ve nihayet 2013 yılı ocak ayında 8 bin 056 hak sahibi için kuraları çektik. 4 bin 552 vatandaşımıza konutlarını teslim ettik. Bölgede evlerini bekleyen diğer ailelere ağustosta 3 bin 504 ev teslim edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!