Kuşlar cennete döndü

Güncelleme Tarihi:

Kuşlar cennete döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 00:00

Kuraklık nedeniyle suyu çekilen Nallıhan Kuş Cenneti’ne kuşlar dönmeye başladı. Bu yıl havzadaki suyun çekilmesinin gecikmesiyle de kısa süreli konaklayan kuş çeşitleri de bölgeyi terk etmedi.

Haberin Devamı

KURAKLIK nedeniyle suyu çekilen ve kuşların da terk ettiği Nallıhan Kuş Ceneti, son 2 yılda eski günlerine dönmeye başladı. Kuşların barındığı havzada suyun artmasıyla birlikte kuşlar da gelmeye başladı. Ankara’ya 120 kilometre uzaklıkta bulunan Nallıhan İlçesi’ne bağlı Çayırhan Beldesi sınırları içindeki 168 kuş türüne ev sahipliği yapan kuş cennetine kuşların geri gelmesi en çokta bölgede yaşayanları sevindirdi.
Nallıhan Belediye Başkanı Adnan Okur, kuş cennetinin bölgelerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirterek, Havzanın su tutup eski halini almasıyla kuşlar da gelmeye başladı. Kuşların gelmesiyle bölgeye gelen ziyaretçi ve turist sayısı da arttı. Birçok doğa ve hayvan sever bölgeye geliyor” dedi.
Bu arada TÜKÇEV’in organizesinde kuş cennetinde yapılan foto safariye Türkiye’nin birçok ilinden yüzlerce kişi katıldı. Doğa ve hayvan severler 2 gün boyunca bölgede yapılan etkinliklere katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!