Kuruyan ithal ağaçlar uygun yere dikilmemiş

Güncelleme Tarihi:

Kuruyan ithal ağaçlar uygun yere dikilmemiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 10:26

Hürriyet Ankara’nın ‘Ağaçlar kurudu, vatandaş tepkili’ haberiyle gündeme getirdiği Ankara’nın çeşitli yerlerinde kuruyan ağaçlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada ağaçların ithal olduğu ve uygun dikim yapılmaması nedeniyle kuruduğu kaydedildi. Kurtarılma imkânı olan ağaçların nakledildiğinin belirtildiği açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

BUNDAN SONRA YERLİ AĞAÇ ALINACAK

“Başkentimizin muhtelif yerlerinde görülen ağaçların kuruması vakaları ağaçların bakımsızlığı veya gerekli sulama işlemi yapılmamasından kaynaklanmamıştır. İncelemede, söz konusu ağaçların yurt dışından ithal edildiği; kurumasındaki en temel sebebin uygun yere ve uygun yöntemle dikilmemiş olmaları ile bazı bölgelerde gereğinden fazla sık dikim yapılmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Kurumuş ağaçların dikim ve bakım işlemini yapan firmaların garantisi kapsamında ücretsiz olarak yenileri ile değiştirilmesi ve uygun yerlere dikimleri sağlanmaktadır. Kuruyan ve sık dikimi yapılan ağaç bedelleri için herhangi bir ödeme yapılmamış, daha önce ödeme yapılmış ise de garanti kapsamında bedelleri kesilmektedir. Son 3 ayda belediyemizce ağaç ithal edilmemiş olup, bundan sonrada tamamen yerli ağaç ve bitki alımı yapılacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!