Kurultayda ödül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Kurultayda ödül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 00:00

Temiz Enerji Vakfı ile Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji Araştırma Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada ödüller verildi.

HACETTEPE Üniversitesi'nde 15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 1.Temiz Enerji Kurultayı'nda çeşitli bilimsel, teknik sunumların yanı sıra bir de yarışma düzenlendi.

Projelere 3 birincilik

Temiz Enerji Vakfı ile Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji Araştırma Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kurultay bünyesinde düzenlenen yarışmada öğrenciler, çeşitli projeler sundu. "İklime uyumlu temiz enerji bilinçli ev tasarımı" başlıklı yarışmada, jüri, seçilen projeleri üç birincilik ve bir jüri özel ödülü ile ödüllendirdi. Yarışma birincilerine bir destek de Ostim Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'dan geldi. Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, ödüllendirilen projeleri hayata geçirmek için hazır olduklarını ve bu evi hayata geçirmeye aday olduklarını açıkladı.

Sektör görüşleri

Temiz Enerji Kurultayı'na eş zamanlı olarak düzenlenen Temiz Enerji Gençlik Kurultayı'nda da çeşitli teknik sunum ve tartışmalar yapıldı. Bu yılki gençlik kurultay konusu olarak, öğrenciler yapılan tasarım yarışmasını ele aldı. Bu çalışmayla, ileriki yıllarda yinelecek yarışma için yol haritası çıkarmak hedeflendi. Bu kurultayla birlikte ilk defa temiz enerjiyle ilgili firmaların tanıtıldığı ve sektörün görüşlerinin paylaşıldığı bir ortam oluşturuldu. Türk Standartları Enstitüsü'nün de desteğiyle Kurultay'ın kapanış günü düzenlenen seminer ve belge töreninde, hem bu firmaların geniş tanıtımına yer verildi hem de firma yöneticilerine belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!