Kurul bir an önce toplanmalı

Güncelleme Tarihi:

Kurul bir an önce toplanmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 16:03

Tıbbi cihaz sektörü temsilcileri, ilgili kurulun bir an önce toplanarak, Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) düzenleme çalışmalarının nihayetlendirilmesi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Tıbbi Malzeme İmalatçıları İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (ORDER) Başkanı Erkin Delikanlı, çalışmanın tamamlanmaması nedeniyle bazı ameliyatların yapılamadığını söyledi. SGK’nın çeşitli hizmetler için tespit ettiği fiyatların SUT fiyatları olarak adlandırıldığını hatırlatan Delikanlı, SUT fiyatların 2010 yılından bu yana güncellenmediğini bildirdi.
Delikanlı, özellikle  skolyoz, omurga ameliyatlarında kullanılan ürün gruplarında onlarca çocuğun ameliyat olabilmek için fiyat güncellemesi beklediğini ifade ederek, “Kalp pillerinde, kalp kapaklarındaki ürün gruplarında da şu andaki fiyatla ne yazık ki hizmet vermek mümkün değil. Bunların çoğu ithal malzemeler. Şu anki SUT fiyatları orijinal fiyatlarının çok çok altında kaldı.  Dolayısıyla burada bir temin problemi var” diye konuştu.
Çalışmalarda önerilerinin SGK tarafından karşılık bulduğunu ve karşılıklı görüş birliği içinde tamamlandığını anlatan Delikanlı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hazırlıkların bittiğini ziyaretlerimizde öğrendik. Fiyat tespit kurulunun Maliye Bakanlığı’yla toplanacağını bizzat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bize söyledi. İlaç, tıbbi cihaz ve SGK tarafı da çalışmaları tamamladı. Ancak söz konusu kurul ne yazık ki hala toplanmadı. Dolayısıyla bu ameliyatı olacak çocuklar, ihtiyacı olan hastalar da bekliyor. Bu ürün gruplarındaki ameliyatlar zorunlu hallerde eski jenerasyon ürünlerle yapılıyor, bekleyebilecek hastalar da düzenlemeyi bekliyor.”

BAKMADAN GEÇME!