Kurtuluş’ta tiyatrolu eylem

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş’ta tiyatrolu eylem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 00:00

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu ve bağlı sendikalar, “grevli toplu sözleşme hakkı” için Kurtuluş Parkı’nda eylem yaptı. Eylemde “15 Ağustos” adlı kısa bir tiyatro da oynandı.

Haberin Devamı

ELLERİNDE Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve “Grev hakkımız  engellenemez”, “Esnek, güvencesiz çalışmaya hayır”, “Yaşasın toplu sözleşmeli  grevli sendikal mücadelemiz”, “Yüzdelik zamlara hayır” yazılı dövizlerle Kurtuluş Parkı’nda toplanan konfederasyon üyeleri, istemlerini dile getiren  çeşitli sloganlar attı.
“15 Ağustos” adlı kısa bir tiyatro gösterisinin ardından yürüyüşe geçen  gruptakiler, “Yaşasın grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelemiz” yazılı  pankart açarak, alkış ve ıslıklarla yürüyüşe geçti.
Ziya Gökalp Caddesi’nden Başbakanlık’a yürümek isteyen gruba, polis izin  vermedi, bunun üzerine gruptakiler bir süre oturma eylemi yaptı. “Grubun  dağılması” için uyarıda bulunan polisle gruptakiler arasında kısa süreli  tartışma yaşandı. Polis daha sonra grubun basın açıklamasını Ziya Gökalp  Caddesi’nde yapmasına izin verdi.
Grev hakkı isteriz
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, burada yaptığı açıklamada,  4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda bir takım düzenlemeler  yapılarak bunun Ekim ayında TBMM’ye getirileceğini anımsattı. Her yıl 15 Ağustos’ta gerçekleştirilen toplu görüşmelerde açıklama  yapanların bu yıl sesini çıkarmadığını kaydeden Kütük, “Toplu görüşme yerine  toplu sözleşme yapıyoruz aldatmacası bizim için bir anlam ifade etmiyor. Sendika  demek grev demektir, grev hakkı olmayan sendikanın adı sadece sendika olur”  dedi.
Demokratik duyarlılık
Türkiye’nin egemenliğine, milletine, geleceğine, ulusal bağımsızlığına ve  bütünlüğüne saldırıların arttığı bir dönemden geçildiğini savunan Kütük, bu  süreçte, demokratik duyarlılıklarını ortaya koymaya devam edeceklerini söyledi.
Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkının konfederasyonun “olmazsa  olmazı” arasında bulunduğunu vurgulayan Kütük, yasa teklifinin TBMM’ye  sunulacağı Ekim ayında daha güçlü bir şekilde Ankara’da toplanacaklarını  kaydetti. Konuşmanın ardından, bir süre daha slogan atan ve halay çeken grup daha  sonra dağıldı. Konuya ilişkin konfederasyon tarafından hazırlanan, önerileri ve  taleplerin yer aldığı dosyanın Başbakanlık’a verileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!