Kurmaca ailede mutluluk arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurmaca ailede mutluluk arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 00:00

Aşkta aldatılan ve dostlukta satılan bir adamın, çalışır bir vaziyette aile takımı satın almasını ve bu kurgusal ailenin hikayesinin anlatıldığı Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Ben Ödüyorum”, izleyici ile buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan sezonun iddialı eserlerinden “Ben Ödüyorum” geçtiğimiz günlerde gerçekleşen prömiyerle izleyici ile buluştu. Olcay Kavuzlu, Şevki Çapa, Sinem Şahin, Nurcan Süer ve Ceren Narinoğlu’nun rol aldığı “Ben Ödüyorum”, parayla kurulan sahte bir ailenin hikayesini anlatıyor. Eserin Bulgar yönetmeni Vladlen Alexandrov, Fransız sinema ve tiyatro yazarı Yves Jamiaque tarafından kaleme alının oyunun mutluluk, aşk ve yalnızlık gibi duyguları işlediğini yani insan hayatını anlattığını söyledi.

OYUN HAYATIMIZI ANLATIYOR

Türkiye’de daha önce dört oyun yöneten Bulgar Yönetmen Alexandrov, “Ben Ödüyorum”un iki yıldır Sofya’da milli tiyatroda sahnelendiğini ve büyük ilgi gördüğünü söyledi. Eserin sahnelendiği hemen her ülkede izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını anlatan yönetmen, oyunda mutluluk, yalnızlık ve aşk meselelerinin ele alındığını aktardı. Alexandrov, oyunla ilgili şunları söyledi: “Oyunda yalnız bir adam var. Para karşılığında aile mutluluğu almak istiyor. Ünlü bir aktrist, sokaktan bir kız ve işsiz bir ressam kiralıyor. Onlarla ideal bir aile kurmaya çalışıyor. Bu durumun komik ve dramatik yönleri var. Final biraz kararsız bitiyor. Genel karakterin geleceği ile ilgili bir kararsızlık var. Bu oyun bizim hayatımızı anlatıyor.”

Haberin Devamı

MÜZİKLER TÜRK HAVASI KATTI
 
Eserin Bulgaristan’dan farklı olarak biraz daha modern izler taşıdığının altını çizen yönetmen, dekor ve kostümlerin farklı olduğunu, bestelenen müziklerin de esere Türk havası verdiğini dile getirdi. Ankara’da çalıştığı oyuncuların daha genç olduğunu aktaran Alexandrov, “Oyuncular, oyuna farklı bir atmosfer kazandırıyorlar. Birçok yönden çok farklı bir oyun oldu. Türkiye çok büyük bir ülke. Çok çabuk ve hızlı gelişiyor. Bu oyunda onu yansıtmaya çalıştık. Oyuncularla sürekli sohbet ettik. Oyunu nasıl güncelleştirebiliriz diye tartıştık ve bence başardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!