Kurgu duruşmada Ankara Hukuk birinci

Güncelleme Tarihi:

Kurgu duruşmada Ankara Hukuk birinci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Avrupa Genç Hukukçular Derneği’nin (ELSA) düzenlediği Ord.Prof.Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışması’nı bu yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kazandı.

Yarışma bu yıl, Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakülteleri ekiplerinin Anıtkabir ziyareti ile başladı.

Ankara Barosu’nun ana sponsorluğunda, Aydaş-Liman-Kurman Hukuk Bürosu, Hergüner-Bilgen&Özeke Hukuk Bürosu, Ahmet Kurutluoğlu ve Buhur Avukatlık Bürosu’nun desteğiyle gerçekleşen yarışmanın Hakem Heyeti Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Muammer Öztürk, 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimi İlker Koçyiğit, Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Doç.Dr. Hanife Öztürk, Avukat Bülent Akçamete ve Avukat Hasan Karadeniz’den oluştu.

Net puanlama sonucunda en yüksek puanları alan Ankara Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi arasında gerçekleştirilen Final karşılaşması neticesinde yarışmanın birinciliğini Veysel Özaydın’ın sözcülüğünü yaptığı, sözlü aşamada hakem heyetinden 100 tam puan alan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ekibi kazandı. Yarışmacılar Velidedeoğlu Ailesi tarafından verilen 4 bin TL ile ödüllendirildiler. Ankara Barosu tarafından ABEM’de yarışmacıların onuruna verilen kokteyl düzenlendi. Kokteylde Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar da yarışmacılara eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!