Küme düşmeye en uzak adayız

Güncelleme Tarihi:

Küme düşmeye  en uzak adayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2020 15:21

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yeni bir sürecin başladığını belirten Mert, “Hafta sonundaki Kasımpaşa maçını dönüm maçı gibi görüyoruz. Alt taraftaki 5 takım içinde, lige tutunma şansı en yüksek olan biziz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, teknik direktörlük görevine Mustafa Reşit Akçay’ın getirilmesiyle ilgili olarak, “Hocamızla önceki dönem de görüştük. O dönem tercihimizi, takımı tanıdığı için Mustafa Kaplan’dan yana kullandık. Mustafa hoca ilk görüşmede ‘transfer fark etmez ben her türlü gelir, A.Gücü’nde görev yaparım’ dedi. Bu sefer de; ‘transferin açılmasını isterim tabii ki ama açılmazsa bile ben bu takımla ilgili gerekeni yaparım’ dedi. Takım içindeki 4-5 oyuncuyla önceden çalışmış. Yönetim olarak toplandık iki isim vardı, Mustafa hocada karar kıldık” diye konuştu.

GEREKİRSE DAHA YÜKSEK SESLE KONUŞACAĞIZ

Mert hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunarak, şunları söyledi: “Yeni bir yönetimiz. Hakemlerin aleyhinde konuşmak istemedik. Cüneyt Çakır uluslararası tecrübe, Türkiye’nin gururu ama bizi çok üzdü. Trabzon maçında, 2 dakikada Faty’i attı, 45 dakika 10 kişi oynadık. Kayseri maçında Cebrail’in atıldığı pozisyonu eski hakemlerle görüştüm. Herkes ‘bu asla sarı kart ve faulluk bir pozisyon değil, kırmızı kart gereksiz dediler. Pazdan’ın penaltı pozisyonuyla ilgili ‘Pazdan orada elini nereye koyacak, merak ediyoruz.”

VAR’A NEDEN GİTME İHTİYACI HİSSETMEDİ

“Art niyet olduğunu düşünmüyoruz, konsantrasyon eksikliği vardır. Konyaspor maçında Alper Ulusoy, bizim Alper’e son dakikada yapılan faulde VAR’a gitmedi, o pozisyon sonrasında golü yedik. Belik maçı hak edecek bir futbol oynamadık ama son dakikada böyle bir golle yenildiğimiz için üzüldük. Burada tırnaklarımızla kazıyoruz, bir puan bizim için çok önemli, çok kıymetli. Hakkımız yenilerek elimizden alınmasına gönlüm, camiam razı değil. Bundan sonra biz de gerekirse daha yüksek sesle konuşacağız.””

YÖNETİM DÜNYA KADAR İŞLE UĞRAŞIYOR

“A.Gücü’nün ligde kalacağına inanıyorum. Umudumu koruyorum. ‘Başkanım hala bu takımın kalacağına inanıyor musun’ diyorlar, evet inanıyorum. Bence 5 aday var; 4’ü düşmeye daha yakın. O 4’ün içinde de en düşmeyecek takım bence A.Gücü. 13 haftadır kazanamıyor olabiliriz ama bu hafta inşallah Kasımpaşa maçı dönüm olacak. İnşallah 3 puanla başlayıp, devamını getiririz. Taraftarlara destekleri için teşekkür ediyorum. Sosyal medyada sahte hesaplar var. Geldiğimiz günden beri maddi ve manevi anlamda çok yorulduk. Yönetimdeki arkadaşlarımızın motivasyonlarını bozmasınlar. Ciddi rakamlarla katkıları olan arkadaşlarımız var. Bunları, o sahte hesapları açıp yazanlara söylüyorum. Gerçekten A.Güçlüyseniz haziran ayında olağan genel kurulu var; çıkarın bütçenizi, projenizi, gelin orada gereğini yapın. Müsaade edin bu takım ligde kalsın biz zaten dünya kadar işle uğraşıyoruz.”

Haberin Devamı

AKÇAY UMUTLU KONUŞTU

Haberin Devamı

A.Gücü’nün yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Kulübümüzü bu kaoslu ortamdan çıkarmaya çalışacağız. Umarım başarırız” dedi. Sıkıntılı bir süreçte A.Gücü’nün başına geçen Akçay, şöyle konuştu: “Zor bir durum. Ama şikayet etme şansımız yok. Şikayet ederek sorunun parçası olmak yerine sorunu çözeceksiniz. Başarmak, ligde kalmak, üst sıralara tırmanmak imkansız değil. Hem karakterli takım hem de takımına sahip çıkan taraftar var. Yönetim, gerekli çabayı göstermiş, oyuncuların ekonomik sorunlarını büyük oranda çözmüş. Futbola borçluyuz. Futbol size önemli bir ekonomi verdi. Bunları alırken iyi ama şartlar kötü oldu mu futbola sırtını döneceksin, biz dönmüyoruz, anlayışımız o değil.”

GELİŞİMİZDE TARAFTARIN DA ETKİSİ OLDU

“Şartları mümkün olduğunca iyileştirebileceğimize inandığımız ve teknik adamlık özelliklerimizi yansıtabileceğimiz bir ortam var. Çalışırız, takdir Allah’ın. Takım uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen Kayseri maçında iyi bir mücadele etti. Bazı verileri dikkate aldığımızda ‘Bu işi yapıyorum, sırtımı dönemem’ diye düşünüyorsunuz ve elinizi taşın altına uzatıyorsunuz. 13 maçtır kazanamayan bir takım var. Psikolojik olarak zor ama imkansız değil. Taraftarımıza da güveniyoruz. Bizim buraya gelişimizde taraftarın da etkisi oldu. Kasımpaşa’yı yenerek iyi başlamak istiyoruz. İnşallah öyle olur. Gönül istiyor da nasıl olacak, onu pazar günü göreceğiz. Futbolun çok güzel bir vicdanı vardır. Her zaman futbolun vicdanına güvenmişimdir. Bir sporsever, ‘Mustafa Akçay, şöyle iyi iş yaptı’ dese bizim için yeterli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!