KÜME DÜŞENLER BİRLİĞİ

Güncelleme Tarihi:

KÜME DÜŞENLER BİRLİĞİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:11

Başkent ekibi, birinci transfer sezonunda ‘ekonomik politikaya’ ağırlık verdi.

Haberin Devamı

STANCU, SERKAN, GOSSO, MERVAN VE NİZAMETTİN’İN GELDİĞİ TAKIMLAR BİTEN SEZONDA KADEME İNDİ

Kırmızı-siyahlılar, bonservisleri elinde olan; Serkan Yanık, Sedat Bayrak, Milan Smiljanic Nizamettin Çalışkan, Jacques Gosso ve Stancu gibi isimleri kadrosuna katarken, Mervan Çelik için kulübüne 500 bin Euro ödeme yaptı.

Gençlerbirliği sezon hazırlıklarını Münih’te sürdürürken, bir yandan da kadrosuna yeni isimler kazandırmaya devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar, geçen sezon Mersin İdmanyurdu’nda görev yapan J.Jacques Gosso’nun ardından Orduspor’dan Bogdan Stancu ile 3 yıllığına anlaştı. Özellikle Gosso’nun gelişi, kulübün bu sezon izlediği ekonomik politikanın sürdüğünü gösteren bir işaret oldu.
Gençlerbirliği daha önce, bonservisi elinde olan Serkan Yanık (Mersin İY), Sedat Bayrak (SB Elazığspor) ve Milan Smiljanic’i (Partizan) transfer ederken, Almanya 2. Ligi takımlarından Poderborn’dan Deniz Naki, Hollanda 2. Lig ekiplerinden Oss’ta forma giyen Ferhat Görgülü ve İngiliz ekibi Aston Villa da altı yapı eğitimini alan Ümit Eminoğlu’nu düşük maliyetle Ankara’ya getirmişti. Gençlerbirliği, yüksek bonservis bedeli sayılacak bir rakam olan 500 bin Euro’yu, Mervan Çelik’in kulübü Pescara’ya ödedi.

Haberin Devamı

3 TAKIM BİR ALT LİGE İNDİ

G.Birliği’nin transfer ettiği, Serkan ve Jean Gosso’nun forma giydiği Mersin İY ile Stancu ve Nizamettin’in görev yaptığı Orduspor Süper Ligden, düşen iki takım oldu. Mervan Çelik’in geldiği İtalya Ligi Seri A’da mücadele eden Pescara da geçen sezon puan cetvelinin son sırasında yer alıp, Seri B’ye indi.
Beştepe’ye gelen diğer isimlerden Deniz Naki’nin takımı Poderborn Almanya İkinci Ligi’ni 12., Ferhat Görgülü’nün takımı FC Oss, Hollanda ikinci ilgini 10., Sedat Bayrak’ın takımı SB Elazıspor da Süper Ligi 13. sırada bitirdi.

MİLAN ŞAMPİYON TAKIMDAN GELDİ

Ankara’nın yolunu tutanlar içinde geçen sezon takımı ile birlikte en parlak sonucu elde eden Sırp orta saha oyuncusu Milan Smiljanic oldu. Smiljanic, ekibi Partizan ile birlikte üst üste olmak üzere 6. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

5 İSİM KAYSERİ ERCİYES’E GİTTİ

Gençlerbirliği’nde gelenler kadar gidenler de oldu. Teknik Direktör Fuat Çapa ile birlikte, Randall Azofeifa, Björn Vleminckx, Cem Can ve Ferhat Çapa, Kayseri Erciyesspor’a, Aykut Demir Trabsonspor’a, Kerim Zengin Akhisar Belediyespor’a, Mustafa Kayabaşı Balıkesirspor’a, Okan Köse Adana Demirspor’a, Efşan Geçgin kiralık olarak Bergama Belediyespor’a, Berat Tosun ve Metin Uçar da Turgutluspor’a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!