Kulübün bütçesi hedefi belirler

Güncelleme Tarihi:

Kulübün bütçesi hedefi belirler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 16:38

Yönetimin izleyeceği stratejinin çok önemli olduğunu aktaran Aydın, “Teknik direktörümüzle, takımın yapısını, taktiğini ve yapabileceğimiz hamleleri belirledik. Başkana, 6 transfer yaparsak hedefe oynarız, yoksa boşa para harcamaya gerek yok dedim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, yeni sezon öncesinde kulübün yaptığı çalışmalar, hedefleri ve transfer politikası hakkında önemli mesajlar verdi. Geride kalan sezonun devre arasında Beştepe’ye gelen, sezonun bitiminin ardından 16 Temmuz’da yapılan olağanüstü genel kurulda başkan adayı olan, Niyazi Akdaş’ın yeniden başkanlığı kazanmasının ardından futbol şube sorumluluğu görevine yeniden dönen Aydın, Taş Mektep sosyal medya kanalında ‘Doğru Maça’ programında açıklamalarda bulundu.
Devreyi 7 puanla kapatmış takıma transfer yapmanın zor bir iş olduğunu ileri süren Aydın, şunları söyledi:
“Bir futbolcu bu durumda 3-5 aylık sözleşme imzalamaz. Sonuçta kendini riske atıyor. Gelenlerin hepsi opsiyonlu sözleşme ile gelmişti ve takım küme düşerse tek taraflı fesih hakkı vardı. Küme düşsek bu bedeller ödenmeyecekti. Denize düşen yılana sarılır misali, ligde kalalım anlayışıyla ne istenirse verilmiş. Bunu ligde kalmanın bedeli olarak görmek lazım.”

Haberin Devamı

2 TRANSFERLE ZATEN LİGDE KALIRIM

“Oyunculara teklif var ama verdiğimizi veren yok. İstediğimiz oyuncuları alabilmek için belli rakamları vererek göndermemiz gerekecek. Ben, devre arasında 22-23 transfer yerine 8-10 transfer yapar ancak daha fazla bütçe harcardım. Biz, hocamızla takımın yapısını, taktiğini, stratejisini belirledik. Transfer sürecinde ilgili ilgisiz herkes yorum yapıyor. Yönetim stratejiyi belirlesin gerisini biz hallederiz. Oyuncu alacağız. Neden bunu alacağız deniyor? Transferde ses istemiyorum. Bütçe istiyorum. Varsa ona göre, yoksa ona göre yol alalım. Başkana, 6 transfer yapmayacaksan hiç yapma dedim. Ben 2 transferle zaten ligde kalırım. 6 transfer ile hedefe oynarız. Yoksa boşa para harcamaya gerek yok. Ligde para harcamaya göre; 60 milyon küme düşmemeye, 80 milyon küme düşmenin biraz üstüne oynar. 80-100 milyon play-off’u zorlar, 120 milyon play-off oynar, 150-200 milyon harcayan da şampiyonluğa oynar bir görüntü var. 70-80 milyon bütçe ile Süper Lig’e çıkma hedefimiz var. Maharet bütçeyi iyi kullanabilmekte. Bu seneyi fırsata çevirmeliyiz. Sıkıntılı çok takım var. Mütevazi bir takımla ilk 4-5’e oynayabiliriz. Bu sene böyle bir şansımız var ve bunu kaçırıyoruz.

Haberin Devamı

AVRUPA’YA DÜZENLİ GİDECEK BİR TAKIM

“7 yıllık planlama yapıyorum. 8. yılında Avrupa’ya düzenli gidecek takım düşünüyorum. Daha önce de gideriz ama Bursa, Eskişehirspor gibi oluruz. Takımı ligde tutacağıma dair ilk geldiğimde söz vermiştim. Ben bu takımı Süper Lig’e oradan da Avrupa’ya götüreceğim. Bu takımın yeri buralar. Doğrudan oynayabilecek 6 isim düşünüyoruz. Stoper, 2 sekiz numara, forvete hızlı bir isim ve kanata oyuncular. Bunlar gelirse hedef play-off, gelmezse kümede kalma olur. Yatabare’nin yanına, hızlı hücum oyuncusu arayışımız var. Kafamızdaki isimler; Amilton, Dicko ve Kayode. Yatabare sırtı kaleye dönük oynuyor. Onun benzer alternatifi Oltan’ı aldık. Yanlarına hareketli forvet lazım. Geriden 8-10 oynayan hızlı bir oyuncu gerek. Yatabare, hatır için diğer tekliflerin çok altına geldi. Kayode, Sivasspor’da 2 sene önce 1 milyon 300 bine oynuyordu. Ben şimdi 200 binden pazarlığı başlattım. Bütçe bu. 400-500’e çıkıp veremem. Sinan Osmanoğlu, savunmada ilk düşündüğümüz isim. Mete Kaan ve Enes ile iletişimi hiç kesmedim. Eyüpspor başkanı, Mete’yi göndermeyi düşünmüyor. Mete Kaan, bizimle olmak için mücadele veriyor. Enes takımında düşünülmezse yeniden buraya getiririz.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’YE YENİ İSİMLER

Kulübün bütçesi hedefi belirler

Gençlerbirliği, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızı-siyahlılar, orta saha oyuncusu Ensar Kemaloğlu ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzon Telekomspor altyapısında yetişen Ensar, kariyerinde; 1461 Trabzon, Trabzonspor U21, Esenler Erokspor, DSİ Karadenizspor, 1954 Kelkit Belediyespor ve son olarak Karaman FK’da forma giydi.
Ensar Kemaloğlu, imzanın ardından takımla çalışmalara katıldı.Başkent ekibi ayrıca, Almanya’nın Paderborn-2 takımında forma giyen 20 yaşındaki forvet Dilhan Demir ile de anlaşma sağladı.

Kulübün bütçesi hedefi belirler

Haberin Devamı

YÖNETİMDEN DESTEK ARAYIŞI

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Sportif Direktör Emrah Yıldız ve Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özarslan ve PORTAŞ Genel Müdürü Okan Evliyaoğlu’nu ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Gençlerbirliği’nin plan ve projeleri hakkında kısa bir bilgi veren Akdaş, bu sezon 100. yaşını kutlayan, Ankara’da doğmuş Türk futbolunda önemli bir yere sahip kulübe, başkentin tam anlamıyla sahip çıkmadığının altını çizerek, herkesin desteğini beklediğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özarslan, alt yapısından yetiştirdiği futbolcularla adeta fabrika görevi gören Gençlerbirliği’nin başarısının kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek her zaman Gençlerbirliği’nin yanında olacakları mesajını verdi.
Ziyaretin ardından, Başkan Niyazi Akdaş, Mesut Özarslan’a, arkasında adı ve soyadının yazılı olduğu Gençlerbirliği formasını takdim etti.

Haberin Devamı

TALİHLİ TARAFTAR KULÜPTE AĞIRLANDI

Kulübün bütçesi hedefi belirler

Gençlerbirliği, kulübün satışa sunduğu 2023-2024 sezonu kombinesini alan 1000. taraftar olan Emirhan Sevdi ve kuzeni Vedat Kerem Ertem’i Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde ağırladı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde, teknik ekip ve futbolcularla bir araya gelen talihli taraftarlar, A takımla beraber yemek yedi. Emirhan Sevdi ve kuzeni Vedat Kerem Ertem, futbolcularla sohbet ettikten, sonra tüm takımın imzaladığı formlarını teslim aldı ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 ÜMRANİYE HAZIRLIĞI TEMPOLU SÜRÜYOR

 Trendyol 1. Lig’de yeni sezonun ilk haftasında karşılaşacağı Ümraniyespor maçı hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde oynadığı özel maçta, TFF 2. Lig temsilcilerinden 68 Aksaray Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Ağırlıkla, genç isimlerin forma giydiği müsabakada, Gençlerbirliği’nin gollerini; Arda Çağan Çelik ile Fırat Tulgayoğlu attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!