Kültürlerin Dansı Fransa’da sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Kültürlerin Dansı Fransa’da sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 19:27

ÇOCUK yaşlarda Ankara’da başlayan fotoğraf tutkusunu 40 yıldır hiç eksiltmeden büyüten Türk fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın, “Medeniyetler İttifakı” tezine atıfta bulunduğunu söylediği “Kültürlerin Dansı” sergisini 6 Haziran’da Fransa’nın Fameck’te açıyor.

Haberin Devamı


 
Sergiye ilişkin bilgi veren Yalçın, Fameck Türk Film Festivali’nin etkinliklerinden biri “Kültürlerin Dansı” sergisinin Fransa’ya konuk olacağını belirterek, “40 eserden oluşan ‘Kültürlerin Dansı’nda dünyaca ünlü dans topluluklarını fotoğrafladım. Bu çalışma, yaşarken hayatta bıraktığımız izlerin tespiti anlamına geliyor. Rusların akademik dans topluluğu Beryozka, Japonların Kikunokai, Çinlilerin engellilerden oluşan ‘My Dream’ topluluğu ve Türkiye’den devlet halk danslarımız, operalarımız ve sema gösterilerimiz var. Dolayısıyla çok kültürlü ve renkli bir sergi” dedi.

İlk sergi Ankara’yı tanıtıyordu

Yaşamı boyunca fotoğrafçılık dışında başka bir işle uğraşmadığını söyleyen Yalçın, bu yıl meslekte 40. yılı olduğunu belirterek, şimdiye kadar Moskova, İslamabad, Seul, Şangay, Strazburg, Lefkoşa’da Ankara’yı tanıtan sergilerde yer aldığını söyledi. Yalçın, “Fransadaki ilk sergim, Strazburg’da 2009’da Ankara fotoğraflarından oluşan sergiydi. Geçen sene de Paris’te ‘Kültürlerin Dansı’ sergisini açmıştık, bu yıl da yine aynı sergiyi Fameck’te fotoğraf izleyicisinin beğenisine sunacağız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!