Kültür Yolu’nda sanat her yerde

Güncelleme Tarihi:

Kültür Yolu’nda sanat her yerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 13:48

İkincisi düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Festivali'ne artık saatler kaldı. Yarın başlayacak ve 23 Ekim’de sona erecek olan festival öncesi Hürriyet Ankara’ya açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “İnsanların hiç beklemediği yerlerde sanatla karşılaşmasını sağlamayı hedefledik” dedi.

Haberin Devamı

28 Mayıs–12 Haziran tarihleri arasında ilki düzenlenen festivalle ilgili bir değerlendirme yapabilir misiniz?

28 Mayıs–12 Haziran tarihleri arasında 70’i aşkın durakta, bin 500’den fazla sanatçının katılımıyla 560 etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bakanlık olarak festival ile amacımız tarihi ve güncel kültürel zenginliklere canlılık katmak ve başkentimizin sahip olduğu kültürel mirası dünya vitrinine taşımaktı. Festivale hem Ankaralıların hem de Ankara’yı ziyarete gelenlerin çok büyük ilgisi ve katılımı oldu. Festivalimize yaklaşık olarak 2.3 milyon kişinin katıldığını tahmin ediyoruz.

Kültür Yolu’nda sanat her yerde

HER ZEVKE GÖRE ETKİNLİK

Haberin Devamı

Festivalin Ankara ve Türk turizmi açısından önemi nedir?

Hangi yaş grubundan olursanız olun ilginize, zevkinize göre mutlaka bir şeyler bulabileceğiniz içerikler ve etkinlikler oluşturmaya çalıştık. Bir aks yaratıp, bu aksın kültürel ve sanatsal mekânlarını ön plana çıkartmayı, bu kültürel sanatsal mekânlardan başlayan aktiviteleri de sokaklara taşıyarak, insanların hiç beklemediği yerlerde sanatla karşılaşmasını sağlamayı hedefledik. Aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın önemli seslerini Ankara’da ağırlıyoruz. Tüm konserlerimize ve etkinliklerimize yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Örneğin Türk Sanat Müziğimizin önemli seslerinden Emel Sayın’ın konserinin biletleri çok kısa sürede tükendi. Dolayısıyla Ankaralılara kültür ve sanatla dolu yepyeni deneyimler yaşatırken Ankara’nın sahip olduğu kültürel mirası çok daha geniş kitlelere aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

HEDEF İLK FESTİVALİ GEÇMEK

İkinci festivalle ilgili beklentiniz nedir?

160 açık hava etkinliği, 12 bale-opera-dans, 107 çocuk etkinliği, 125 konser, 49 sergi, 68 söyleşi, 47 tiyatrodan oluşan 568 etkinliği sanatseverlerimizle buluşturacağız. Başkent Kültür Yolu Festivali 72 farklı mekânda, 5 bine yakın sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. Bu nedenle ilk festivalimizde olduğu gibi ikinci festivale de yoğun ilgi bekliyoruz. Hedefimiz ilk festivalde ulaştığımız ziyaretçi rakamının üstüne çıkmak.

Haberin Devamı

Kültür Yolu’nda sanat her yerde

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

Festivalin size göre öne çıkan etkinlikleri neler olacak?

Günümüzün en parlak caz yeteneklerinden biri olarak nitelendirilen Stacey Kent, Portekiz’e özgü bir folk müziği türü olan Fado şarkılarını tüm dünyaya ulaştıran Mariza, İspanya’nın en özel seslerinden olan ve ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ olarak bilinen Luz Casal, soul rock müzik türünün en iyi yorumcularından biri olarak kabul edilen ABD’li sanatçı Della Miles ve İngiliz şarkı sözü yazarı folk, pop, rock ve İslamî müziğin en önemli temsilcilerinden Yusuf İslam, Başkent Kültür Yolu Festivali’nde CSO Ada Ankara’nın ağırlayacağı en özel isimler arasında yer alıyor. Ayrıca Emel Sayın, Ajda Pekkan, Ahmet Özhan gibi önemli sanatçılarımız Ankara’da olacak.

BAKMADAN GEÇME!