Kültür yolunda renkli sergiler

Güncelleme Tarihi:

Kültür yolunda renkli sergiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 13:48

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında çok sayıda sergi sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi kültür ve sanat mekânlarında açılan sergiler, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da festival kapsamında açılan sergileri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ilk olarak Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşen ‘Ankara Keçisinin İzinde’, ‘100’e 1 Kala’, ‘Düşlerim Müzede’ ve ‘Sanat Her Yerde’ ile Etnoğrafya Müzesi’nde açılan ‘Türk Kahvesi: Gönlü Hoş Olanda Kalır’ sergilerini ziyaret etti. Ersoy ve Yavuz, sonrasında İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açılan ve 25 sanatçının özgün çalışmalarından oluşan ‘Sanatsal Cam Sergisi’ ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde öğrencilerin ‘Ankara’ teması ile gerçekleştirdiği ‘Başkenti Hayallerinle Dijitale Taşı’ NFT sergisini gezdi. Ayrıca Türk Dil Kurumu tarafından Türkçe üzerinden başka dillere geçmiş kelimelerin gösterildiği ‘Türkçe Verintiler’ sergisi de ziyaret programında yer aldı.

Haberin Devamı

Kültür yolunda renkli sergiler

ÇAĞDAŞ TÜRK SANATINI TEMSİL EDİYOR

Sergi ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, “Bugün burada çok önemli sergiler gezdik. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına 1 yıl kala, 99 sanatçımızın buraya özel olarak hazırlanan 99 ayrı eserle katıldıkları ‘100’e 1 Kala’ sergimiz, çağdaş Türk sanatını temsil ediyor. Müzemizin bahçesinde de 23 farklı sanatçımızın boyadığı, 23 Ankara keçisi bulunuyor. Sergimiz festival boyunca 23 farklı noktada halkımızla buluşacak ve bu eserlerin festivalimizin en ilgi çeken eserleri olacağına inanıyorum” dedi. 

Kültür yolunda renkli sergiler

‘Ankara Keçisinin İzinde’ sergisinde keçi heykellerini Ertuğrul Ateş, Habip Aydoğdu, Süleyman Saim Tekcan, Nihat Kahraman, Ekrem Kadak, Aykut Öz, Asaf Erdemli gibi isimler boyadı.

Kültür yolunda renkli sergiler


Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı ‘100’e 1 Kala’ sergisi, Türk sanatına yön veren ustalar ile önümüzdeki süreçte gelecek vadeden gençlerin eserlerini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Kültür yolunda renkli sergiler

‘Art Meydan’da ‘Ankara’ temalı resimler yer alıyor.

Kültür yolunda renkli sergiler

Festival kapsamında CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne alan Fado müziğinin önemli isimlerinden Mariza, Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı. Mariza, buğulu sesiyle kendisine hayran bıraktı.

Kültür yolunda renkli sergiler

Türk ve Japon müzisyenlerden oluşan Yamatolia, CSO ADA Ankara Mavi Salon’da sahne aldı. Grup iki farklı coğrafyanın kendine has müzik ve enstrümanlarını harmanlayarak müzik ziyafeti sundu.

Kültür yolunda renkli sergiler

 

 

BAKMADAN GEÇME!