Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2023 14:22

Korkuseverler sinema salonlarına! 7 filmin vizyona girdiği bu hafta, 2’si yerli olmak üzere 3 korku filmi beyaz perdeye geliyor.

Haberin Devamı

‘Conjuring: Savaş Ayini’, ‘Cin Hikâyeleri Kayıp Bebek’ ve ‘İşaretliler: Kurban’, haftanın korku filmleri arasında. 2022 Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Kamera’ ödülünü kazanan ‘Savaş Atı’ isi Amerikan rüyasına gösterdiği eleştirel bakış ile haftanın en dikkat çeken yapımı oluyor. Film, aidiyet arayışında olan iki gencin hayatına odaklanıyor.

SAVAŞ ATI / WAR PONY

Kültür Sanat Ajandası

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan ve en iyi ilk filme verilen Altın Kamera ödülünü kazanan ‘Savaş Atı’, aidiyet arayışında olan iki gencin hayatına odaklanıyor. ABD’deki en fakir bölgelerden olan Pine Ridge Kızılderili Rezervasyon Bölgesi’nde yaşayan 23 yaşındaki Bill ve 12 yaşındaki Matho, sınırlanmış hayallerine karşı ve kendilerine düşman olan bir toplumda yetişkinliğe giden yollarını çizmeye çalışırlar. Gina Gammell ve Riley Keough’un yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Stanley Good Voice Elk, Jojo Bapteise Whiting, Steven Yellow Hawk gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

2022, ABD, BİRLEŞİK KRALLIK, 115, Dram

SUZUME / SUZUME NO TOJIMARI

Kültür Sanat Ajandası

Japon animasyon filmi ‘Suzume’, 17 yaşındaki Suzume’nin gizemli güçlere karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Suzume, kapı arayan genç bir adamla tanışır ve onu dağlardaki harap bir yapıya kadar takip eder. Görünmez bir güç tarafından çekildiğini hisseden Suzume, kapıya uzanır ve Japonya’daki tüm kapılar açılmaya başlar. Ancak açılan kapılar, diğer tarafta felaketi önlemek için kapatılmalıdır. Makoto Shinkai’nin yazıp yönettiği filmi, Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu seslendiriyor.

2022, JAPONYA, 122’, Macera, Animasyon, Aksiyon

KÜÇÜK DENİZ KIZI / THE LITTLE MERMAID

Kültür Sanat Ajandası

Haberin Devamı

‘Küçük Deniz Kızı’, insan olmak isteyen küçük deniz kızı Ariel’in hikâyesini anlatıyor. İnsanlarla temas kurması yasak olmasına rağmen Prens Eric’e âşık olan Ariel’in en büyük arzusu denizlerin ötesindeki dünyayı öğrenmektir. Bu amaçla cadı Ursula ile anlaşma yapan Ariel, kendisinin ve babasının hayatını tehlikeye atar. Rob Marshall’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy gibi isimler rol alıyor.

2023, ABD, 132’, Macera, Aile

İŞARETLİLER: KURBAN

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın yerli korku filmlerinden ‘İşaretliler: Kurban’, baskıcı ve ilgisiz ailesinden ayrılarak tek başına yaşayan Simge’nin kapısında bulduğu kediyi evine aldıktan sonra yaşadığı korkunç olayları anlatıyor. Kemal Öğün’ün senaryosunu yazdığı, Bülent Terzioğlu’nun yönettiği filmde Yıldız Ustabaş, İpek Tenolcay, Muhammed Cangören oyuncu kadrosunda.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 102’, Korku

CONJURING: SAVAŞ AYİNİ / CONJURING: THE BEYOND

Kültür Sanat Ajandası

Haftanın korku filmlerinden olan ‘Conjuring: Şeytan Ayini’, yaşadığı uyku probleminden kurtulmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Uyku probleminden kurtulmanın yollarını arayan Wanda, bur araştırma grubuna katılır. Gruba katıldıktan sonra bazı danışanlar gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve Wanda kendisini bir kâbusun içinde bulur. Calvin Morie McCarthy’in yazıp yönettiği filmin başrolünü Victoria Grace Borrello, Steve Larkin paylaşıyor.

2022, ABD, 91’, Korku, Dram, Gizem

CİN HİKAYELERİ KAYIP BEBEK

Kültür Sanat Ajandası

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer korku filmi olan ‘Cin Hikayeleri Kayıp Bebek’, eski bir doğumhanede yaşanan gizemli olayları araştıran bir grup insanın yaşadıklarını konu ediyor. Kemal Danacı’nın senaryosunu Onur Özcan’la yazdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Erol Sertel, Zeynep Er, Efekan Güner rol alıyor.

2023, TÜRKİYE, 77’, Korku

KAYGISIZ BAŞ

Kültür Sanat Ajandası

Yerli komedi filmi ‘Kaygısız Baş’, işinden kovulduktan sonra yeni bir hayat kurmak için memleketi Kapadokya’ya dönen Murat’ın başından geçenleri anlatıyor. Memleketine dönen Murat’ın yolu işledikleri suçtan kurtulmaya çalışan kuzenleri Bedri ve Fehmi ile kesişir. Ancak kasaba ve ortalıkta dolaşan Kaygısız Baş, Bedri ve Fehmi’nin kaçmasına engel, Murat’ın yeni bir iş kurmasına destek olacaktır. İskender Bingöl ve Taha Ulukaya’nın yönettiği filmde Burak Satıbol, Turgay Tanülkü, Ferdi Akarnur gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

2021, TÜRKİYE, 90’, Komedi


NETFLIX’TE HAFTANIN YENİLERİ

I Think You Should Leave with Tim Robinson (3. sezon), Dizi, 30 Mayıs
Hayat Güzel, Film, 1 Haziran
Forever My Girl, Film, 1 Haziran
Funny People, Film, 1 Haziran
Kicking And Scraming, Film, 1 Haziran
The Days (1. sezon), Dizi, 1 Haziran
The Five-Year Engagement, Film, 1 Haziran
Manifest (4. sezon – 2. kısım), Dizi, 1 Haziran

BAKMADAN GEÇME!